Feestelijke heropening Hessenweg-Zuid

Om de leefbaarheid, de veiligheid en het wooncomfort voor de bewoners te verbeteren, is de weg aan de Hessenweg-Zuid opnieuw ingericht. Op maandag 6 december zal de weg worden heropend en de eerste boom door wethouder Brommersma, in aanwezigheid van de bewonersvereniging, worden geplant. 

In de afgelopen maanden is de weg aan Hessenweg-Zuid aangepast van 50 naar 30 km/uur. Ook zijn er fietsstroken, kruispuntplateaus en drempels toegevoegd. In samenspraak met de bewoners wordt de weg een stuk groener: er worden bomen geplant en groenvakken ingericht. 

Anne Brommersma, wethouder mobiliteit: “De bewoners en de verschillende ondernemers hebben de afgelopen maanden last gehad van de noodzakelijke werkzaamheden. In samenspraak met de aannemer hebben we deze tot een minimum proberen te beperken. Gelukkig mag het eindresultaat, net voor de feestdagen, er zijn: veiliger, rustiger en bovendien een stuk groener.”

Feestelijke opening 6 december om 15.30 uur

Vanwege de huidige coronamaatregelen kan de geplande feestelijke opening, samen met de bewoners, helaas niet doorgaan. Als alternatief wordt op 6 december wel de eerste boom geplant in aanwezigheid van wethouder Brommersma en de bewonersvertegenwoordiging van de Hessenweg-Zuid.

Stimulering Verkeerveiligheid

In De Bilt zijn gelijktijdig vier projecten uitgevoerd met behulp van de subsidie Stimulering Verkeersveiligheidsmaatregelen 2020-2021. Eén van deze projecten betreft de Hessenweg-Zuid tussen de rotondes aan de Blauwkapelseweg en de Looydijk.