Feestelijke opening zonnepark Utrecht Science Park Bilthoven

Opening zonnepanelenproject Utrecht Science Park Bilthoven. Van links naar rechts Bouwe Taverne (BENG!), wethouder Anne Brommersma (gemeente De Bilt), Martin le Loux (directeur vastgoed Poonawalla Science Park BV) en Gerhard van de Lagemaat (directeur Greenspread).

Op 11 september is het zonnepark op het bedrijventerrein Utrecht Science Park Bilthoven op feestelijke wijze geopend. Dit is het grootste zonnestroomproject in De Bilt tot nu toe. Het zonnepark bestaat uit ruim 3000 panelen op daken en is gerealiseerd door BENG!, Poonawalla Science Park BV en projectbureau Greenspread. Het initiatief komt voort uit het Bilts Energieberaad, waarin lokale partijen samen werken aan een energie neutrale gemeente.

Om het zonnepark in gebruik te nemen zijn de panelen met een grote stekker aangesloten op het energienetwerk. Bij de opening werd wethouder Anne Brommersma bijgestaan door Martin Le Loux, Director Real Estate & Infrastructure bij Poonawalla Science Park BV, Bouwe Taverne, bestuurslid BENG! en Gerhard van de Lagemaat, directeur Greenspread. In verband met de COVID-maatregelen en veiligheid op het dak kon er helaas geen publiek aanwezig zijn bij de opening.

Bilts Energieberaad

De opening viel samen met een nieuw Bilts Energieberaad. In het Energieberaad werken lokale partners samen aan de energieambities van de gemeente en zo ook aan de realisatie van het Klimaatakkoord.

Wethouder Brommersma “Dit zonneveld is een prachtig resultaat van het Bilts Energieberaad. Ik hoop dat er nog vele mooie matches en projecten zullen volgen.”

In 2050 wil de gemeente energie neutraal zijn en dus net zo veel energie duurzaam opwekken als wij samen verbruiken voor het verwarmen van onder andere woningen, gebruik van elektrische apparaten, vervoer, bedrijven en de openbare verlichting. Tijdens het beraad bespraken betrokken partijen hun energieambities voor de komende jaren met elkaar. Ook werden er mogelijkheden voor gezamenlijke initiatieven besproken.

Meer informatie

Kijk voor achtergrondinformatie over onze energieambities op de pagina Duurzaamheid onder Wonen en bouwen.

Naar overzicht