Geldproblemen? Durf om hulp te vragen!

Heeft u vragen of zorgen over geld? Heeft u achterstand in betaling of schulden? De medewerkers van de Regionale Sociale Dienst (RSD) helpen u graag bij het zoeken naar een passende oplossing. Hoe eerder u hulp inroept, des te meer er mogelijk is.

Schulddienstverlening

De afdeling Budget, Advies en Schulddienstverlening (BAS) staat voor u klaar om u te helpen bij al uw geldzaken. Of als u in een schuldensituatie terecht bent gekomen. Dit kan iedereen overkomen. Denk aan een scheiding, een terugval van inkomen, de coronacrisis. Samen met u kijken de medewerkers van de RSD naar uw huidige situatie en naar de toekomst.

Beheersbaar houden van schulden

De Regionale Sociale Dienst houdt zich niet alleen bezig met het oplossen van schulden, maar ook met het voorkomen en onder controle houden (‘beheersbaar houden’) ervan. Bijvoorbeeld door het geven van goede voorlichting, het verzorgen van budgetbeheer en het geven van budgetadvies. Of door bijvoorbeeld werkafspraken te maken met de woningbouwvereniging om snel in te kunnen grijpen bij een betalingsachterstand. En u te adviseren over wat schuldeisers wel en niet mogen doen.

Oók voor ondernemers

Wat misschien minder bekend is, is dat ondernemers ook kosteloos bij de RSD terecht kunnen. Stoppen als ondernemer, zeker in deze tijd, is dus lang niet altijd nodig!

Contact / aanmelden

Ondanks de coronacrisis kunt u elke werkdag bij de Regionale Sociale Dienst terecht. Bel hiervoor 030 – 692 94 50 of meld u direct aan voor schulddienstverlening via de website: www.rsdkrh.nl/schulden

Naar overzicht