Hartjesborden in de straat: ‘Bedankt dat u 30 rijdt!’

Het eerste hartjesbord in de gemeente De Bilt is gisteren onthuld door raadslid Boer (SP), ondersteund door wethouder Landwehr (mobiliteit) en de heer Visser (voorzitter Ondernemersvereniging Hessenweg/Looydijk).

Het bord staat langs de Hessenweg, tussen de rotonde Looijdijk en de Herenweg in De Bilt. Met de nieuwe hartjesborden worden weggebruikers geattendeerd op en bedankt voor hun maximumsnelheid van 30 kilometer per uur.

Motie hartjesborden

Met de hartjesborden volgt de gemeente De Bilt het goede voorbeeld uit Montfoort waar de borden eerder een succes bleken. Bij de behandeling van de Programmabegroting 2019 vroeg de Biltse gemeenteraad bij motie, geïnitieerd door de SP, om het plaatsen van hartjesborden ook hier mogelijk te maken. De kracht van de hartjesborden is - vergelijkbaar met snelheidsdisplays - dat ze van plek wijzigen en daardoor extra de aandacht trekken, in tegenstelling tot borden die er al heel lang staan.

Ook in uw straat?

Uitgangspunt is dan ook dat de beschikbare borden op basis van aanvragen gaan rouleren door onze gemeente. Ook een hartjesbord in uw straat? U kunt uw verzoek mailen naar info@debilt.nl of telefonisch melden via 030 - 228 94 11. Zie ook webpagina verkeer en vervoer met meer informatie over wat u als inwoner kunt doen om aandacht te vestigen op de maximale snelheid in uw straat.

Naar overzicht