Herinrichting beeldenpark Jits Bakker is klaar

De onderhoudswerkzaamheden aan het beeldenpark Jits Bakker op landgoed Beerschoten zijn voltooid. De provincie, het Utrechts Landschap, gemeente De Bilt en de Stichting Jits Bakker Collectie hebben gezamenlijk voor de herinrichting van het beeldenpark gezorgd.

De hoofdingang van het Beeldenpark Jits Bakker is verlegd naar de ingang van de berceau (de loofgang van haagbeuk) naast het paviljoen aan de Holle Bilt. Enkele beelden zijn verplaatst en sommige paadjes langs de beelden zijn verlegd en verbeterd, zodat er een betere wandelroute is ontstaan. Tot slot zijn er vaste struiken, planten en bomen bijgeplant, is er een bloemenweide ingezaaid en is de informatievoorziening verbeterd.

Jits Bakker

Beeldend kunstenaar Jits Bakker uit De Bilt  (1937-2014) werkte ruim 50 jaar als zelfstandig en veelzijdig kunstenaar in binnen- en buitenland. In 1999 is het beeldenpark Jits Bakker geopend. Het park bevat 31 beelden in brons, graniet en marmer. Sinds 2009 is provincie Utrecht eigenaar van de beelden. Landgoed Beerschoten wordt beheerd door het Utrecht Landschap. Het beeldenpark is alle dagen vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.