Herinrichting Vinkenplein Bilthoven

De oplevering van de laatste onderdelen van het centrum van Bilthoven aan inwoners en ondernemers is in volle gang. De afgelopen jaren zijn de plannen voor nieuwe horeca, winkels, woningen en een nieuwe inrichting van het openbaar gebied gemaakt. De nieuwbouw op het Vinkenplein is bijna klaar. Eind mei start de herinrichting van het openbaar gebied.

Het Vinkenplein in het centrum van Bilthoven ondergaat een transformatie. Projectontwikkelaar Synchroon realiseert de nieuwbouw van een L-vormig gebouw met nieuwe horeca en deels winkels op de begane grond, met daarboven 30 luxe (huur-)appartementen van 75 tot 120 vierkante meter. Onder het complex is een ondergrondse parkeergarage gemaakt speciaal voor de woningen. Op het opnieuw in te richten plein wordt een horecapaviljoen gerealiseerd.

Herinrichting openbare ruimte Vinkenplein in Bilthoven Centrum

Nu de nieuwbouw bijna klaar is, kan gestart worden met de herinrichting van het Vinkenplein en omgeving. De parkeerfunctie van het Vinkenplein is grotendeels opgeheven. Daarvoor in de plaats komt er een dorpsplein met terrassen en open ruimtes met veel groen. Vanuit de klankbordgroep centrumplan is een speciale werkgroep opgericht die samen met het ontwerpbureau Okra uit Utrecht en de gemeente het herinrichtingsplan heeft uitgewerkt. Het college van burgemeester en wethouders heeft vorig jaar het definitief ontwerp van de inrichting van het Vinkenplein en omgeving vastgesteld. De voorbereiding van de herinrichting van het Vinkenplein en omgeving is in volle gang. Aannemer Avezaat gaat werkzaamheden in opdracht van de gemeente De Bilt uitvoeren.

Start uitvoering eind mei

Avezaat start eind mei 2020 met de uitvoering van de werkzaamheden. De herinrichting van het Vinkenplein gaat ongeveer een jaar duren. Gestart wordt met de Vinkenlaan. Informatie over de werkzaamheden, de planning en bereikbaarheid kunt u vinden op de projectpagina Vinkenplein.

Naar overzicht