Het Danspaleis komt naar De Bilt

In het kader van Wereld Alzheimer Dag (21 september 2019) organiseert Netwerk Dementie De Bilt op vrijdag 20 september ‘Het Danspaleis’. Een unieke, gezellige middag vol muziek, bewegen, plezier, aandacht en nostalgie, speciaal voor ouderen, mensen met dementie, hun mantelzorgers, vrijwilligers en andere betrokkenen. En voor iedereen de Wereld Alzheimer Dag een warm hart toedraagt!

Wereld Alzheimer Dag

Jaarlijks wordt door middel van Wereld Alzheimer Dag aandacht gevraagd voor dementie en de gevolgen die dit heeft voor de persoon zelf en zijn omgeving. Ieder jaar kent het een ander thema en dit jaar is het thema ‘bewegen’. Het Netwerk Dementie De Bilt organiseert daarom samen deze speciale en muzikale middag. Muziek, bewegen en dansen verbindt mensen, het ontspant en geeft plezier. Bewegen is voor iedereen belangrijk en bij mensen met dementie blijft muziek vaak heel lang in het geheugen verankerd.

‘Het Danspaleis’, feestelijk geopend door burgemeester Sjoerd Potters

Vrijdag 20 september vanaf 13.00 uur is iedereen van harte welkom om te komen dansen en andere mensen te ontmoeten tijdens ‘Het Danspaleis’, in Hotel/Restaurant Van der Valk, aan De Holle Bilt 1 in De Bilt. Om 13.00 uur is de ontvangst met koffie/thee en lekkers, daarna kunt u korte workshops volgen, zoals Tai Chi, Yoga en valpreventie. Om 14.00 uur is de officiële en feestelijke opening van Het Danspaleis door burgemeester Sjoerd Potters waarna er naar hartelust gedanst kan worden.

Er zijn vrijwilligers aanwezig om u uit te nodigen voor een dans of om gezellig een praatje te maken. Ook wordt er een bijzondere oudere en/of vrijwilliger in het zonnetje gezet en u kunt u favoriete nummers aanvragen in de Favorieten Carrousel. Van der Valk zorgt ervoor dat het ook de inwendige mens aan niets ontbreekt.

Iedereen is van harte welkom!

‘Het Danspaleis’ is gratis en u kunt zich eenvoudig aanmelden via of telefonisch via 030 - 727 15 56.
Lijkt het u leuk om als vrijwilliger met onze bezoekers te dansen of een praatje aan te knopen? Neemt u dan contact op met mantelzorgconsulent Marianne Houkamp via e-mail of telefoon  030 - 727 15 56 of  06 13 07 11 29 . ‘Het Danspaleis’ verzorgt voor deze vrijwilligers vanaf 13.00 uur een speciale korte training ‘contact maken’ in Restaurant Van der Valk.

Netwerk Dementie De Bilt

Het Netwerk Dementie De Bilt bestaat uit 15 samenwerkende organisaties die tot doel hebben mensen met dementie en hun mantelzorgers te ondersteunen met begeleiding en zorg op maat. Deze activiteit wordt door het netwerk in gezamenlijkheid georganiseerd waarbij o.a. Alzheimer Nederland, Gemeente De Bilt, Hotel/Restaurant Van der Valk, MENS De Bilt, De Bilthuysen, King Arthurgroep, Casemanagement Dementie, Accoladezorg, Huisartsen de Bilt, Home Instead, Senior Support, Vitras/Santé Partner, Beth Shamar, Huize Het Oosten en Onvergetelijk Leven belangeloos bijdragen om dit mogelijk te maken.

Naar overzicht