Het is weer tijd voor de Mantelzorgwaardering

Vanaf 10 november, de Dag van de Mantelzorg, krijgen mantelzorgers in gemeente De Bilt de Mantelzorgwaardering 2020 weer uitgereikt. Mantelzorgers ontvangen deze waardering voor de belangrijke en onmisbare zorg en steun die zij geven aan hun naasten. In de coronacrisis ervaren mantelzorgers een zwaardere belasting, zo blijkt uit onderzoek van Mantelzorg NL. Twee op de drie mantelzorgers voelen zich zwaarder belast door de impact van corona in hun leven. De mantelzorgwaardering wordt zeer op prijs gesteld en voelt als een erkenning.

Meld u zelf aan of een ander

Bent u mantelzorger? Of kent u iemand die de waardering verdient? Meld u dan aan voor de Mantelzorgwaardering 2020. In gemeente De Bilt zijn er inmiddels bijna 900 mantelzorgers geregistreerd. Toch zijn er veel meer mantelzorgers, want één op de vijf Nederlanders is mantelzorger. De zorg die we aan onze naasten geven, vinden we vaak heel gewoon: ‘het hoort bij onze rol als vader, moeder, partner, kind of betrokkene’. Mantelzorg hoort bij het leven, maar is niet vanzelfsprekend.

Gemeente De Bilt waardeert de inzet van mantelzorgers en biedt daarom de Mantelzorgwaardering aan. In 2020 bestaat deze waardering opnieuw uit bonnen ter waarde van € 50,-, te besteden bij aangesloten lokale winkeliers in onze gemeente. Alle aangemelde mantelzorgers ontvangen in november de bonnen thuisgestuurd.

Jonge mantelzorgers

Een op de vijf kinderen groeit op in een gezin met een zieke of gehandicapte ouder, broer of zus. Jonge mantelzorgers tot 18 jaar ontvangen in gemeente De Bilt een Bol.com cadeaubon ter waarde van € 25.

Hoe werkt de Mantelzorgwaardering?

  • U komt in aanmerking voor de mantelzorgwaardering als degene waaraan u zorg verleent woont in de gemeente De Bilt.
  • Iedere mantelzorger kan de mantelzorgwaardering één keer per jaar ontvangen.
  • Meerdere mantelzorgers (maximaal drie) rondom dezelfde persoon komen ieder afzonderlijk voor de waardering in aanmerking.
  • Aanmelden kan via www.mensdebilt.nl. U kunt het aanmeldformulier ook telefonisch 030 - 727 15 56 of 06 13 07 11 29 of per mail: mantelzorg@mensdebilt.nl opvragen bij het Steunpunt Mantelzorg De Bilt. Na aanmelding ontvangt u per mail een bevestiging en vrijblijvend informatie van het Steunpunt Mantelzorg. 
  • Bent u al aangemeld als mantelzorger? Dan hoeft u zich niet opnieuw aan te melden en ontvangt u de mantelzorgbonnen thuis gestuurd. Aanvragen kan tot en met 31 december 2020 en besteden kan tot 1 juli 2021.
Naar overzicht