Het is weer tijd voor de Mantelzorgwaardering

Vanaf 11 november wordt de Mantelzorgwaardering 2019 weer uitgereikt aan alle mantelzorgers die 8 uur per week en langer dan drie maanden voor hun naasten zorgen.

Mantelzorgers uit alle kernen van gemeente De Bilt zijn op maandag 11 november van harte welkom in de Mathildezaal van het gemeentehuis voor de feestelijke uitreiking. Wethouder Anne Brommersma zal de mantelzorgers ontvangen en bedanken voor de zorg aan hun naasten. Een hartverwarmende en feestelijke bijeenkomst met een hapje/drankje en livemuziek van De Borrelmeisjes. Iedereen krijgt na afloop de cadeaubonnen mee naar huis. Lees verder hoe u zich hiervoor kunt aanmelden.

In de gemeente De Bilt zijn er inmiddels meer dan 800 mantelzorgers geregistreerd. Toch zijn er veel meer mantelzorgers, want één op de vijf Nederlanders is mantelzorger. De zorg die we aan onze naasten geven, vinden we vaak heel gewoon: ‘het hoort bij onze rol als vader, moeder, partner, kind of betrokkene’. Mantelzorg hoort bij het leven, maar is niet vanzelfsprekend.

Gemeente De Bilt waardeert de inzet van mantelzorgers en biedt daarom de Mantelzorgwaardering aan. In 2019 bestaat deze waardering opnieuw uit bonnen ter waarde van € 50,-, te besteden bij aangesloten lokale winkeliers in de gemeente De Bilt. Reeds aangemelde mantelzorgers krijgen in november de bonnen thuisgestuurd.

Jonge mantelzorgers

Nieuw dit jaar is de aandacht voor jonge mantelzorgers: kinderen en jongeren tot 18 jaar die opgroeien in een gezin met zorg voor een ouder of een broer/zus. Zij krijgen een Bol.com-cadeaubon ter waarde van € 25.

Hoe werkt de Mantelzorgwaardering?

  • U komt in aanmerking voor de mantelzorgwaardering van de gemeente De Bilt als degene waaraan u zorg verleent woont in de gemeente De Bilt
  • Iedere mantelzorger kan de mantelzorgwaardering één keer per jaar ontvangen
  • Meerdere mantelzorgers (maximaal drie) rondom dezelfde persoon komen ieder afzonderlijk voor de waardering in aanmerking
  • Aanmelden kan via www.mensdebilt.nl. U kunt het aanmeldformulier ook telefonisch of per mail opvragen bij het Steunpunt Mantelzorg De Bilt. Na aanmelding ontvangt u per mail een bevestiging en vrijblijvend informatie van het Steunpunt Mantelzorg
  • Bent u al aangemeld als mantelzorger? Dan hoeft u zich niet opnieuw aan te melden en ontvangt u een mail voor de bevestiging van uw gegevens. Aanvragen kan tot en met 31 december 2019 en besteden kan tot en met 31 maart 2020.

Meld u zelf òf een ander aan!

Bent u mantelzorger? Of kent u iemand die de waardering verdient? Meld u dan aan voor de Mantelzorgwaardering 2019. Zie voor meer informatie www.mensdebilt.nl.

U kunt zich via ook aanmelden voor de feestelijke uitreiking op maandag 11 november van 16.00 tot 18.00 uur (Gemeentehuis, Soestdijkseweg 173).

Naar overzicht