Hoe groen is uw tuin? Bereken nu uw tuinlabel

Bepaal met het berekenen van uw tuinlabel eenvoudig hoe goed uw tuin bijdraagt aan een groene toekomst. Het tuinlabel is te vergelijken met het energielabel, alleen dan voor uw tuin. Hoe ‘groener’ uw tuin, hoe beter uw label. 

Het belang van een groene tuin

Steeds vaker krijgen we te maken met extreem weer: hoosbuien, hitte en lange droge periodes. Met kleine aanpassingen kunnen we de gevolgen van deze weersextremen verminderen. Haal bijvoorbeeld wat tegels uit de tuin en vervang dit voor groen. Hierdoor warmt uw tuin minder op en zakt regenwater makkelijk weg in de bodem en voorkomt u wateroverlast. Met extra groen helpt u ook dieren zoals vogels, bijen en vlinders.

Tuinlabel: hoe scoort uw tuin?

Op klimaatklaar.nlkunt u voor uw tuin het tuinlabel berekenen. Het label geeft inzicht hoe goed uw tuin scoort. Na het berekenen van uw tuinlabel krijgt u tips om aan de slag te gaan om uw tuinlabel te verbeteren en uw tuin nog groener te maken. 

Winactie

Inwoners van de gemeente De Bilt maken in de periode van 1 april tot 31 mei kans op de Nationale Tuinbon ter waarde van €25 met het berekenen van hun tuinlabel. Op klimaatklaar.nl zijn de voorwaarden van de actie te vinden.