Houd de lijn vrij!

Op enkele plekken in de gemeente De Bilt liggen blindengeleidestroken, herkenbaar aan de doorlopende opstaande ribbels in de witte of grijze tegel. Mensen die slechtziend of blind zijn vertrouwen op deze stroken om op straat hun weg te vinden. Helaas staan er regelmatig obstakels op de lijnen. Reden voor de gemeente De Bilt om mensen beter op de aanwezigheid van de geleidelijnen te attenderen.

In het verlengde van de landelijke campagne ‘Houd de lijn vrij!’ wil de gemeente De Bilt mensen beter attenderen op de blindengeleidestroken. Hiervoor worden op bepaalde plekken opvallende stoeptegels ingezet. Wethouder Brommersma (Wmo) legde samen met Danielle Janssen van de werkgroep De Bilt voor iedereen de eerste tegel bij de Albert Heijn aan de zijde van de Herenweg. 

Wethouder Anne Brommersma: “De werkgroep heeft ons er namens onze inwoners op gewezen dat lijnen soms worden geblokkeerd door bijvoorbeeld winkeldisplays of geparkeerde fietsen. Door het plaatsen van tegels als deze hopen we dat mensen alerter zijn op de stroken. Niet alleen hier: bij succes kunnen zulke tegels mogelijk ook op andere plekken worden ingezet.” 

Campagne

De landelijke campagne ‘Houd de lijn vrij!’ is een initiatief van het Bartiméus Fonds en wordt sinds 2018 uitgevoerd in samenwerking met de Oogvereniging, Koninklijke Visio, Bartiméus en de Robert Coppes Stichting.

Werkgroep De Bilt voor iedereen

De werkgroep De Bilt voor iedereen, ook bekend als de werkgroep toegankelijkheid, bestaat nu uit vijf vaste leden. Zij zetten zich actief in om De Bilt inclusiever te maken, met als uitgangspunt: ‘iedereen doet mee in De Bilt’. Voor het inclusiever maken van gemeentelijke projecten zoekt de werkgroep enthousiaste werkgroepleden. Voor meer informatie over de werkgroep kunt u zich richten tot Marc Hillebrink via m.hillebrink@debilt.