Intochten Sinterklaas in de gemeente

Op zaterdag 23 november 2019 is de intocht van Sinterklaas in de gemeente De Bilt. Sinterklaas brengt dit jaar een bezoek aan de kernen De Bilt, Bilthoven en Maartensdijk.

Intocht De Bilt/Bilthoven

13.00 uur: Aankomst gemeentehuis Jagtlust in Bilthoven

Ontvangst door wethouder André Landwehr

13.45 uur: Vertrek Jagtlust

14.00 uur: Aankomst 'Lichtruim', Planetenbaan in Bilthoven

14.35 uur: Vertrek Planetenbaan

14.45 uur: Aankomst Hessenweg hoek Eurusweg

15.30 uur: Vertrek Hessenweg

15.45 uur: Aankomst Oude Dorp, De Bilt

16.15 uur: Vertrek Oude dorp

Intocht Maartensdijk

13.00 uur: Aankomst Maertensplein in Maartensdijk

Ontvangst door burgemeester Sjoerd Potters en kinderburgemeester Carmen Braak. Daarna gaat de Sint in optocht door het dorp.

16.00 uur: Einde van de festiviteiten

Intocht Bilthoven Centrum

13.30 uur: Ontvangst bij Ripassa, Emmaplein, Bilthoven

16.00 uur: Einde van de festiviteiten

Maak jij de mooiste tekening voor Sinterklaas?

Hoor, wie klopt daar kinderen? Woensdag 20 november ontvangen kinderburgemeester Carmen en burgemeester Sjoerd bijzonder bezoek op Jagtlust. Die dag stuurt Sinterklaas tussen 17.00 en 19.00 uur twee Pieten naar de kamer van de burgemeesters. En de week erna komt Sinterklaas zelf…

Alle kleine kinderen uit Bilthoven, De Bilt, Groenekan, Hollandsche Rading, Maartensdijk en Westbroek zijn uitgenodigd om dan samen met hun ouders of verzorgers hun allermooiste sinterklaastekening te komen inleveren. De kamer van de burgemeesters is dan helemaal in sinterklaassfeer. Voor iedereen is er wat lekkers te snoepen en te drinken.

Cadeautje voor de mooiste

De kinderburgemeester en de burgemeester zullen de mooiste tekening uitkiezen. Als dat jouw tekening is, mag je die donderdag 28 november om 17.00 uur zelf aan Sinterklaas geven. Hij komt dan speciaal voor jou met zijn Pieten naar Jagtlust om je daarvoor te bedanken en een cadeautje te geven. Vraag daarom aan je ouder of verzorger of ze jouw naam en een telefoonnummer duidelijk achterop de tekening zetten. Dan kan de burgemeester je bellen als jouw tekening als mooiste wordt gekozen.

Dus kom woensdag 20 november gezellig met je papa, mama, opa of oma naar Jagtlust en volg de slingers en sinterklaasmuziek de trap op naar boven.

Naar overzicht