John Does formateur nieuw college De Bilt

John Does wordt formateur in De Bilt. Deze week start hij met gesprekken met GroenLinks, D66, PvdA, SP en Lokaal De Bilt voor de vorming van een nieuw college. Does is wethouder in Dijk en Waard en ervaren met het smeden van coalities. 

Gelijk met de formatiegesprekken start ook het proces om te komen tot een raadsakkoord. Hiervoor is Kitty Spaan voorgesteld. In het raadsakkoord worden afspraken gemaakt over werkwijzen en cultuur in de raad. De gemeenteraad is morgen, 14 april, in de gelegenheid kennis te maken met Does en Spaan. 

Formatie en raadsakkoord

De komende dagen zijn de eerste formatieonderhandelingen. Om te komen tot een raadsakkoord is een eerste sessie met de raadsleden gepland op maandagavond 25 april. 

Eindverslag

Verkenners Cees de Wildt en Ibtisam Daoudi hebben afgelopen maandag hun eindverslag gepresenteerd. Na gesprekken met alle fracties kwamen zij tot een advies om een breed meerderheidscollege te vormen met GroenLinks, D66, PvdA, SP en Lokaal De Bilt. Maandagavond werd dit advies besproken in de gemeenteraad.