Kies jouw Utrecht

Op woensdag 20 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Aan deze verkiezingen doen veertien politieke partijen mee. Op kiesjouwutrecht.nl is alle informatie te vinden over de verkiezingen, stellen de politieke partijen zich voor en is het mogelijk een stemhulp te doen.

Provinciale Staten vormen het bestuur van de provincie. Door te stemmen heb je invloed op hoe de provincie de komende vier jaar wordt bestuurd. De provincie gaat over meer dan je denkt. Over een goede bereikbaarheid per fiets, OV en auto bijvoorbeeld. Maar ook over woningbouw, werkgelegenheid en schoon zwemwater. Kortom: zaken waar je dagelijks mee te maken kunt krijgen. Jouw stem is van belang. Omdat het gaat over jouw fietspaden en wegen. Over jouw natuur en recreatie. Over jouw gezonde lucht en leefomgeving. Dus: ‘Kies jouw Utrecht’.

Kies jouw Utrecht

Weet je al wat jij gaat stemmen? Op kiesjouwutrecht.nl  lees je wat politieke partijen belangrijk vinden én lees je alles over hoe je op 20 maart kunt stemmen. Vul ook het Kieskompas in en ontdek welke partij het beste past bij jouw ideeën.

Twee keer stemmen

Op 20 maart zijn niet alleen de Provinciale Statenverkiezingen, maar ook de Waterschapsverkiezingen. Je stemt die dag dus op de politieke partij van je voorkeur én voor het nieuwe bestuur van het waterschap in jouw buurt. Daarom ontvang je vier tot twee weken voor 20 maart ook twéé stempassen.

Meer informatie

Naar overzicht