Kunstwerk weer terug in Theresiaschool

De directie van de Theresiaschool en de gemeente De Bilt hebben in eendrachtige samenwerking een bijzonder kunstwerk behouden. Het betreft een mozaïek aan de gevel van de oude Theresiaschool aan de Gregoriuslaan in Bilthoven. 

Het mozaïek is een kunstwerk van de Biltse kunstenares Henny Visch. Het is door de ouders geschonken ter gelegenheid van het gereedkomen van de grote renovatie van de Theresiaschool in 1977. Het heeft als titel ‘Samen op weg naar een waardevolle toekomst’ en verbeeldt de ontwikkeling die leerlingen doorlopen gedurende hun loopbaan op school. 

Mozaïek van oude schoolgebouw gehaald

Het oude gebouw is recentelijk gesloopt, om in de toekomst plaats te maken voor nieuwe woningen. Mede op initiatief van enkele oud-leerlingen hebben de Theresiaschool en de gemeente de handen ineen geslagen om het werk een plekje te geven in de nieuwe school. Een gespecialiseerd bedrijf heeft het mozaïek in delen van de muur gehaald en in het eigen atelier weer aan elkaar gezet. Het is nu bevestigd op een drager zodat het makkelijker verplaatst en opgehangen kan worden. 

Behoud van Bilts erfgoed

Inmiddels heeft het kunstwerk een prominente plek gekregen in de hal van het nieuwe schoolgebouw. School en gemeente zijn trots dat ze op deze manier hebben bijgedragen aan het behoud van bijzonder Bilts erfgoed. Wethouder Smolenaers: “Naast het feit dat we blij zijn dat we Bilts erfgoed hebben weten te behouden, geeft het kunstwerk de nieuwe school ook een stukje historie mee. Het is een fraai en tijdloos werk, wat nu de aula van de nieuwe school mag sieren!"

Feestelijke onthulling kunstwerk

Woensdag 8 december, 12.30-13.00 uur hebben directeuren Arjan Dam en Lauré Ursem van de Theresiaschool en wethouder Dolf Smolenaers het kunstwerk feestelijk onthuld. Dit betekent dat nieuwe generaties leerlingen kennis kunnen maken met dit bijzondere Biltse werk.