Laag inkomen? Dan heeft u misschien recht op energietoeslag

De kosten voor energie zijn flink gestegen. Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u misschien dit jaar een bedrag van € 800,- (per huishouden) voor hoge energiekosten krijgen. U kunt nu de energietoeslag aanvragen. 

Het kabinet heeft eind vorig jaar aangekondigd dat huishoudens met een laag inkomen een eenmalige energietoeslag krijgen. De Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug (RSD) gaat de regeling uitvoeren namens verschillende gemeenten, waaronder gemeente De Bilt. 

Mensen die een uitkering krijgen ontvangen de energievergoeding meestal automatisch en ontvangen hierover een brief. Sommige mensen met een laag inkomen moeten zelf vergoeding aanvragen. Op de website van de RSD leest u in welke gevallen u zelf actie moet ondernemen. Daar kunt u ook de vergoeding aanvragen.

Financiële hulp

Bent u door de stijgende energieprijzen financieel in de problemen gekomen? Dan kunt u voor advies en ondersteuning terecht bij de afdeling Schulddienstverlening van de RSD. Hiervoor kunt u bellen met het nummer 030 – 692 95 00 of mailen naar schuldhulp@rsdkrh.nl. Zij staan iedere werkdag voor u klaar.