LIVEBLOG - Boerenprotest in gemeente De Bilt (gesloten)

Op deze pagina hielden we u op de hoogte van het boerenprotest dat op 22 juli in gemeente De Bilt plaatsvond.

Boodschap van burgemeester Sjoerd Potters

22 juli 19.30 uur

Onze gemeente heeft vandaag weer een bijzondere dag meegemaakt. Wij boden de mogelijkheid aan naar schatting 1.500 boeren om te demonstreren en we waren goed voorbereid. Bij deze aangekondigde demonstratie van Farmers Defence Force (FDF) waren aanvullende voorschriften noodzakelijk voor een ordentelijk, veilig en gezond verloop. Ik heb met de lokale driehoek en de voorzitter van de Veiligheidsregio Utrecht de FDF in de gelegenheid gesteld te demonstreren met in achtneming van de coronamaatregelen. Voor mij als burgemeester een uitzonderlijke klus, die wij - alle diensten en partners - niet konden uitvoeren zonder het begrip en de rust van onze inwoners en bedrijven. U gaf ons het vertrouwen en de ruimte. Ik dank u, ook namens de tientallen medewerkers van de gemeente, die zich er enorm voor hebben ingespannen om deze bijzondere dag voor onze gemeente tot een goed einde te brengen.​

--------------------------------------------------

Grote drukte verwacht binnen de regio

22 juli 11.39 uur

In verband met de boerenprotesten verwachten wij een grote drukte binnen de regio. Er wordt langzaam gereden. Dit veroorzaakt files. Houd hier rekening mee.
Neemt u deel aan de demonstratie? Houd dan 1.5 meter afstand en zorg voor voldoende ruimte voor onze hulpdiensten.

Meer informatie over lokale bereikbaarheid vindt u bij de veelgestelde vragen.

--------------------------------------------------

Kliko's morgen uiterlijk 7.00 uur aan de weg!

21 juli 15.30 uur

Gezien het geplande boerenprotest op woensdag 22 juli zal SUEZ andere routes rijden dan gebruikelijk, en wel zo vroeg mogelijk. Inwoners van kern De Bilt en Bilthoven West vragen we daarom de kliko’s uiterlijk 7.00 uur aan de straat te zetten. Hartelijk dank voor uw medewerking!

-----------------------------------------------

Demonstratie Farmers Defence Force kan doorgaan zonder landbouwvoertuigen

21 juli 15.02 uur

Farmers Defence Force (FDF) heeft aangekondigd met tractoren te komen demonstreren in de nabijheid van het RIVM-gebouw in de gemeente De Bilt. Het recht op demonstreren is een groot goed, het is aan de burgemeester om dit op een ordentelijke en veilige manier te faciliteren. Bij deze demonstratie zijn aanvullende voorschriften noodzakelijk voor een ordentelijk, veilig en gezond verloop.  

Lees meer

-----------------------------------------------------

Naar overzicht