Liveblog coronavirus - GESLOTEN

Update 29 december

Uniek online-event Nicky Romero voor Biltse jongeren

Oud en nieuw ziet er dit jaar anders uit. Zeker voor jongeren. Geen vuurwerk, geen huis vol vrienden en familie, geen feesten in clubs en cafés. Om onze jongeren in de gemeente De Bilt toch een mooie jaarwisseling te bieden, kunnen zij tijdens oud en nieuw genieten van een uniek online-event door de wereldberoemde DJ en Veenendaler Nicky Romero.

Bekijk de aankondiging op Facebook

De virtuele show wordt tijdens de jaarwisseling gestreamd vanaf het kanaal van Nicky Romero. www.nickyromero.com/nye

Nicky Romero

Update 28 december

Vier NYE thuis met je favoriete festivals en artiesten op goodbye2020.nl

Op donderdag 31 december kun je via meer dan veertig streams op goodbye2020.nl afscheid nemen van het oude jaar tijdens het online thuisfestival GOODBYE 2020. Een groot aantal bekende festivals en artiesten hebben hun medewerking toegezegd. Het online festival duurt van 17.00 tot 05.00 uur en is gratis vanuit de huiskamer te bezoeken. Kortom: de ideale manier om op afstand NYE in beperkt gezelschap te vieren met je favoriete festivals en artiesten.

Kijk voor alle info op goodbye2020.nl

GGD regio Utrecht start in Houten met vaccineren zorgmedewerkers

Uiterlijk maandag 11 januari 2021 start GGD regio Utrecht (GGDrU) met het vaccineren van zorgmedewerkers in Expo Houten. Zorgmedewerkers van verpleeghuizen, kleinschalige woonvormen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning ontvangen als eerste een uitnodiging voor de COVID-19 vaccinatie. Vanaf 4 januari ontvangt deze groep een uitnodiging van hun werkgever.

Update 15 december

Beperkte openingstijden en dienstverlening tijdens de lockdown

In verband met de lockdown is het gemeentehuis vanaf maandag 21 december op werkdagen open van 08:30 tot 12:30 uur. (Tot en met vrijdag 18 december is het gemeentehuis nog open van 08.30 tot 17.00 uur.)

De balies burgerzaken zijn alleen geopend voor spoedzaken. De milieustraat is open volgens de normale openingstijden.

Lees meer over de beperkte openingstijden en dienstverlening.

Winkelen en boodschappen doen

Tijdens de lockdown mogen alleen de winkels die essentieel zijn open blijven. Dit zijn winkels gericht op de eerste levensbehoeften. Alle winkels sluiten om uiterlijk 20.00 uur. Voor winkels die overwegend levensmiddelen (eten en drinken) verkopen geldt een uitzondering. Tussen 20.00 en 6.00 uur kunt u geen alcohol kopen of laten bezorgen. 

Meer informatie  over winkelen op website rijksoverheid

De detailhandel is gesloten. Een aantal winkels is daarvan uitgezonderd. Op de website van de Rijksoverheid staat meer informatie over de uitgezonderde winkels. Mocht deze informatie toch nog vragen oproepen dan kunt u daarvoor een e-mail sturen aan bedrijvenloket@debilt.nl  

Update 14 december

Lockdown om contacten tot een minimum te beperken

Het coronavirus grijpt opnieuw razendsnel om zich heen. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we ingrijpen en onze contacten tot een minimum beperken. Daarom gaat Nederland vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari in de strengste lockdown tot nu toe.

Lees het hele nieuwsbericht.

Infograhic over Nederland in lockdown. Lees het nieuwsbericht voor de maatregelen

Update 11 december

Oproep burgemeester Sjoerd Potters

'Ik maak mij grote zorgen om uw gezondheid nu de besmettingscijfers weer stijgen. Het betekent, dat ieder van ons nog beter zijn best moet doen om dit ellendige virus de kop in te drukken.'

Lees de hele oproep van burgemeester Sjoerd Potters.

Update 10 december

Kabinet versterkt vangnet voor bedrijven en banen

Het kabinet breidt het steun- en herstelpakket voor banen en economie op delen verder uit. Ook ziet het af van de geplande versoberingen van de steunmaatregelen. Er komt een extra tegemoetkoming van 3,7 miljard euro voor bedrijven met hoge omzetverliezen, bijvoorbeeld omdat zij door de corona-maatregelen gesloten zijn.

Lees meer over de steunmaatregelen.

Update 8 december

Gedeeltelijke lockdown ook tijdens feestdagen

Het aantal coronabesmettingen blijft te hoog. De druk op de zorg neemt nog maar weinig af. Dagelijks worden nog gemiddeld 24 mensen op de intensive care opgenomen. Daarom moeten we de gedeeltelijke lockdown blijven voortzetten, ook tijdens de feestdagen.

Infographic van de maatregelen. Klik op de link naar het nieuwsbericht.

Update 4 december

Feestdagen en corona

De feestdagen zien er dit jaar anders uit. Zoals Sinterklaas. Hoe we dit jaar de feestdagen vieren, hangt samen met het aantal besmettingen op dat moment.

Update 3 december

Tijdelijke tent bij winkel

In verband met de coronamaatregelen kunnen ondernemers tot 2 januari 2021 een tent bij de winkel zetten voor wachten, inpakken of afrekenen. Er gelden hiervoor speciale voorwaarden.

Bekijk de voorwaarden en aanvraagprocedure.

Update 1 december

Testen zonder klachten

Bent u in nauw contact geweest met iemand met corona? Dan kunt u zich ook zonder klachten laten testen. Dit kan als u in een bron- en contactonderzoek van de GGD naar voren komt of een melding in de CoronaMelder-app krijgt.

Lees meer over testen zonder klachten.

Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19, intrekking noodverordening

Met ingang van 1 december 2020 treedt de Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19 (Twm) in werking. Deze wet heeft als doel om de coronamaatregelen een wettelijke basis te bieden. Daarmee is de noodverordening niet langer noodzakelijk.

U vindt het besluit tot intrekking van de noodverordening op de website van de Veiligheidsregio Utrecht onder Besluiten en publicaties.

Lees meer over de Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19.

Naar overzicht