Maak van je mondkapje geen zwerfkapje!

Gebruikte mondkapjes belanden ook in onze gemeente steeds vaker op straat en in de natuur. Met de mondkapjesplicht die sinds 1 december is ingevoerd, zal het aantal ‘zwerfkapjes’ alleen maar groeien.

Naast dat mondkapjes op straat vervuilend zijn voor de omgeving, is er ook een mogelijk risico dat het mondkapje geïnfecteerd is met het coronavirus. Wanneer kinderen dit nietsvermoedend oppakken, zou dit tot besmetting kunnen leiden. Om iedereen bewust te maken van deze boodschap, is de landelijke campagne #mondkapjegeenzwerfkapje door Nederland Schoon en de Plastic Soup Federation gelanceerd.

Mondkapjes horen bij het restafval

Wil je gebruikte mondkapjes, handschoenen of overals weggooien? Doe dit dan in de container voor het restafval. Wij zien de gebruikte producten nu vaak in de PMD container, maar daar hoort het niet in thuis. Het is belangrijk voor de veiligheid van de medewerkers van de ophaaldienst dat beschermmiddelen tegen het coronavirus bij het restafval komen. Wanneer er veel gebruikte mondkapjes, handschoenen of overals bij het PMD afval zitten kan het afval niet worden hergebruikt en moet het worden verbrand.

Meer informatie is te vinden op de website Supporter van schoon.

Naar overzicht