Melkweg in Bilthoven sinds 21 mei 2021 weer open

wethouder Smolenears op de fiets

Na de oplevering van de 105 duurzaam gebouwde woningen aan de Melkweg in Bilthoven heeft de gemeente het openbaar gebied er omheen opnieuw ingericht. Het eindresultaat mag er zijn. De straat bevat veel groen met bomen, struiken en hagen. Ook is aan verkeersremmende maatregelen gedacht, zoals oversteekplaatsen, verkeerslichten en verhoogde plateaus. Verder is een snelfietsroute aangelegd, als schakel in de provinciale route Utrecht-Amersfoort, zodat fietsers op een veilig fietspad naar de plaats van bestemming kunnen rijden.
Wethouder Smolenaers vindt de Melkweg het voorbeeld voor een moderne straatinrichting in de gemeente De Bilt: ‘Hier komt alles samen, verkeersveiligheid, duurzaamheid en een groene aankleding voor een prettige woon- en leefomgeving!’

In 2020 is gestart met de werkzaamheden aan de openbare ruimte. Nadat in 2019 de gehele riolering en alle nutsleidingen waren vervangen, is de bestrating vernieuwd voor de Melkweg en de omliggende straten. Ook aan het groen is gedacht. Zo zijn er bomen terug geplant en zijn veel nieuwe bomen, beukhagen en groenperken aangeplant. Ook de duurzame woonwijk is een aanwinst voor de gemeente. De woningen zijn gasloos opgeleverd, voorzien van warmtepompen in de woning en  zonnepanelen op het dak.

Sinds vrijdag 21 mei 2020 is de Melkweg weer open voor al het gemotoriseerde verkeer. Ook de bus rijdt weer de normale route door de Melkweg.

Naar overzicht