Met je hart - De Bilt blij verrast door buurtgenoten Bilthoven

Buurtgenoten uit Bilthoven doneren € 750,- aan Met je hart – De Bilt. Het is de opbrengst van hun alternatieve oliebollenactie nu er niet bijeen gekomen kon worden vanwege de coronamaatregelen. Ambassadeur burgemeester Potters neemt vandaag namens en met de Biltse delegatie van Met je hart de cheque in ontvangst. “Met deze donatie kunnen we weer veel ouderen blij maken.”

Nicole, Niels, Joris & Pascalle zijn buren en organiseren ieder jaar een oliebollen-event met buurtgenoten en ouderen om een oliebol te komen eten en het jaar uit te luiden. Daarnaast brengen ze oliebollen naar het bejaardentehuis in de buurt. Dit doen ze omdat ze het belangrijk vinden om iedereen te betrekken en zo op een laagdrempelige manier mensen met elkaar in contact te brengen. Dit jaar konden ze dit niet doen en hebben ze meer dan 1000 oliebollen gebakken en verkocht. De opbrengst van €750,- doneren ze nu aan Met je hart - De Bilt.

Teamlid Met je hart De Bilt Constance Waardijk: “Samen met onze ambassadeur burgemeester Potters nemen wij heel graag deze cheque aan. Met deze donatie kunnen we weer veel ouderen blij maken. Nu, in coronatijd, houden wij telefonisch contact met onze ouderen en delen wij attenties uit. En zodra het weer kan organiseren we weer graag ontmoetingen met onze ouderen in onze lokale horeca.”

Met je hart

Stichting Met je hart werkt samen met lokale zorgprofessionals en buurtbewoners om de onzichtbare groep ouderen te helpen deelnemen in de samenleving. Ze brengen ouderen uit dezelfde wijk/gemeente regelmatig met elkaar in contact en zorgen dat er mooie verbindingen ontstaan. Zie voor meer informatie www.metjehart.nl.