Nieuwe contracten voor Wmo-hulpmiddelen

De gemeenten De Bilt, Wijk bij Duurstede en Zeist hebben nieuwe contracten afgesloten voor de service, reparatie en het onderhoud  van Wmo-hulpmiddelen. Deze contracten zijn afgesloten met Kersten Hulpmiddelenspecialist en Medipoint. Inwoners die gebruik maken van een Wmo-hulpmiddel zijn hierover geïnformeerd.

Gemeenten verstrekken in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) hulpmiddelen aan ouderen en mensen met een beperking. Het gaat bijvoorbeeld om handbewogen rolstoelen en scootmobielen. Hulpmiddelen waarmee inwoners langer zelfstandig kunnen blijven wonen en actief mee blijven doen in de samenleving.

Nieuwe contracten, betere dienstverlening

Het contract met de vorige leverancier, Kersten Hulpmiddelenspecialist, liep af op 30 april 2019. Bij het afsluiten van de nieuwe contracten stond de kwaliteit van de dienstverlening hoog in het vaandel. Kersten Hulpmiddelenspecialist en Medipoint bleken het best aan alle eisen te voldoen.
Door contracten met twee partijen af te sluiten verwachten we bovendien dat de kwaliteit van de dienstverlening nóg beter wordt.

Inwoners met een Wmo-hulpmiddel zijn eerder deze maand geïnformeerd over de nieuwe contracten. Voor een aantal cliënten in De Bilt betekent dit dat Medipoint de hulpmiddelen en daarmee ook het onderhoud ervan per 1 juni 2019 overneemt van Kersten.

Naar overzicht