Nieuwe kinderburgemeester geïnstalleerd

In de raadsvergadering van 30 september hebben we als gemeente afscheid genomen van onze 1e kinderburgemeester van gemeente De Bilt: Carmen Braak maar ook de nieuwe kinderburgemeester Feline Lauret geïnstalleerd.

Sinds 2019 heeft de gemeente De Bilt een kinderburgemeester. We vindt het belangrijk dat ook kinderen goed worden vertegenwoordigd in onze kernen zodat ook kinderen in de gemeente zich gezien en gehoord voelen en mee kunnen denken over thema’s die spelen in de gemeente.

Afscheid van 1e kinderburgemeester

Carmen startte haar ambt als 1e kinderburgemeester in 2019. Aanvankelijk voor een jaar maar door de coronacrisis is dit – bij uitzondering – een jaar verlengd. Carmen heeft het thema ‘buitenspelen’ flink op de kaart gezet. Ze is met het thema aan de slag gegaan, heeft meegedacht aan de inrichting van speeltuinen, andere kinderen hierbij betrokken en op deze manier een waardevolle bijdrage geleverd aan het nut en noodzaak van de inrichting van goede speeltuinen.

Haar doel was dat meer kinderen het leuk vinden om buiten te spelen door aantrekkelijke en uitdagende natuurspeeltuinen. Op deze manier wordt het gezelliger buiten, dit trekt weer meer kinderen aan en op deze manier bevordert dit het meer buiten bewegen en de sociale interactie. Burgemeester Potter bedankte Carmen uitvoerig voor het vele goede werk wat ze heeft verricht voor en in de gemeente.

Nieuwe kinderburgemeester

Even voorstellen aan onze nieuwe kinderburgemeester: Feline Lauret. Feline is 13 jaar, zit op de Stichtse Vrije school en woont in kern De Bilt. Ze heeft het thema ‘duurzaamheid’ ingebracht en wil in haar kinderburgemeesterschap het bewustzijn voor dit thema onder (jonge) inwoners van de gemeente vergroten. Feline in haar installatiespeech: 'Mijn overtuiging is dat wanneer iedereen iets kleins in zijn gedrag verandert, door er even bij stil te staan wat de impact is van onze eigen keuzes, we heel veel meer kunnen bereiken dan wanneer slechts enkelen grote veranderingen teweeg brengen. Hoe maken we dit grote thema duurzaamheid behapbaar en toegankelijk voor iedereen? Zodat we met plezier en zelfs gemak willen en kunnen bijdragen aan een groene toekomst. Want juist samen, met kleine stapjes kunnen we echt een groot verschil maken… door onze krachten en gedachten te bundelen.'

Burgemeester Potters verwelkomde haar en kijkt er naar uit om met Feline als nieuwe collega aan de slag te gaan.

Bedankt, Carmen en welkom, Feline!

Volg Feline!

Wist u dat de kinderburgemeester van De Bilt heeft een eigen Instagramaccount heeft?  www.instagram.com/kinderburgemeester_de_bilt. Leuk om haar te volgen!