Open Monumentendag op 10 september in teken van duurzaamheid

Open Monumentendag staat op zaterdag 10 september in De Bilt in het teken van het landelijke thema ‘duurzaamheid’. We willen onze monumenten behouden voor de toekomst. Dat kan door goed beheer, waarbij soms ook een nieuwe bestemming dat mogelijk maakt.

Denk hierbij aan Fort Voordorp, dat nu een conferentiecentrum is, of het postkantoor van Bilthoven, nu in gebruik als restaurant PK. Naast al bestaande oudere monumenten waarvoor behoud een zorg is, zijn er ook gebouwen, huizen en objecten die nu nog niet dat ‘monumentale’ stempel hebben, maar dat voor de toekomst wel verdienen. Ook groen erfgoed hoort daarbij. Daar geven we aandacht aan.

Fiets en loopt u ook mee?

Voor de Open Monumentendag 2022 is een selectie gemaakt van 12 monumenten waar behoud en duurzaamheid een rol speelt. Maak in Bilthoven-centrum een wandeling langs de winkels waarvan de geschiedenis op posters en via QR-codes op het Online Museum De Bilt te vinden is. En fiets langs de andere monumenten waar een gastvrij onthaal wacht.

Download de folder met meer informatie

Voor deze dag kunt u een folder downloaden op de website van de Open Monumentendag. Hier staan de verschillende locaties in en de activiteiten die op die locaties plaatsvinden. In de folder vindt u een fietsroute die de locaties van de zes kernen met elkaar verbindt. U kunt de folder ook ophalen bij onder andere de boekhandel, het gemeentehuis, Bruna, Dapper en PK in Bilthoven.