Opening nieuw zwembad Brandenburg in Bilthoven

Volgende week openen de deuren van het nieuwe zwembad Brandenburg in Bilthoven.

Het splinternieuwe zesbaans zwembad is met een beweegbare bodem en scheidingswand zo ingericht, dat meerdere groepen gebruikers het bad tegelijk kunnen gebruiken. Het bad meet 25 bij 15 meter en is daarmee net zo groot als het huidige grote bassin van het oude zwembad.

Activiteiten vanaf 23 september in het nieuwe zwembad

In het nieuwe zwembad Brandenburg kunnen jong en oud straks heerlijk zwemmen en sporten. Er zijn naast de zwemlessen verschillende activiteiten zoals discozwemmen, aquajoggen, Fifty Fit en Ouder & Kind zwemmen. Natuurlijk kunt u ook baantjes trekken en recreatief zwemmen. Vanaf maandag 23 september vinden alle activiteiten en zwemlessen plaats in het nieuwe zwembad aan de Leyenseweg 129 in Bilthoven. Bekijk de activiteiten en de openingstijden

Gratis kinderdisco op vrijdagavond 27 september

Kom op vrijdagavond van 19.00 tot 21.00 uur samen met je vriendjes en vriendinnetjes swingen, zingen en chillen tijdens de eerste kinderdisco in het nieuwe zwembad Brandenburg. We draaien de lekkerste muziek van nu en van vroeger en verlichten het zwembad met discolampen en coole onderwaterverlichting. We verklappen nog niets maar we hebben tijdens deze gratis kinderdisco een hele bijzondere gast in ons midden!

Gratis laatste duik in het oude zwembad op zaterdagmiddag 28 september

Op zaterdag 28 september is er gelegenheid van 14.00 tot 15.30 uur om gratis de laatste baantjes in het oude zwembad te zwemmen. Na 15.30 uur zijn alle oud-medewerkers welkom voor een laatste duik.

Open dag op zondag 29 september

Kom op zondag 29 september van 9.00 tot 14.30 uur gratis meedoen aan leuke activiteiten in het nieuwe zwembad Brandenburg. U kunt tijdens de open dag zelf deelnemen aan de activiteiten of vanuit de multifunctionele ruimte naar de demonstraties kijken. Het programma ziet er als volgt uit:

Programma van activiteiten
Tijd Activiteit
09.00 – 09.20 uur Ouder & kind zwemmen (van 6 weken tot lopen)
09.30 – 09.50 uur Ouder & kind zwemmen (vanaf lopen)
10.00 – 10.20 uur Fibroswim
10.20 – 10.40 uur Fifty Fit
10.40 – 11.00 uur Aquarobics
11.00 – 11.15 uur Demonstratie beweegbare bodem en klapwand
11.15 – 11.35 uur Aquajoggen
11.35 – 11.15 uur Trimzwemmen
12.00 – 12.45 uur Banen zwemmen
13.00 – 14.30 uur Kinderdisco

Zesbaans zwembad

Het zwembad heeft een deels beweegbare bodem over de lengte en een beweegbare scheidingswand. De wand maakt het mogelijk om op hetzelfde moment in twee delen verschillende temperaturen in te stellen. Door deze technische oplossing kunnen meer doelgroepen tegelijk van het bad gebruikmaken en is het bad efficiënter te benutten.

Koploper in duurzaamheid

Bij de bouw van het nieuwe bad zijn ook extra duurzaamheidsmaatregelen toegepast, zoals de techniek riothermie en het aanbrengen van zonnepanelen op het dak van het zwembad. Riothermie houdt kortgezegd in dat er bij de verwarming van het zwembadwater gebruik wordt gemaakt van de warmte van het afvoer(riool)water.

Locatie

Het nieuwe zwembad staat op de plaats van de voormalige beachvolleybalvelden, naast het oude zwembad dat gesloopt gaat worden. Op de locatie van het huidige zwembad wordt te zijner tijd woningbouw gerealiseerd.

Meer informatie

Kijk voor alle informatie op de speciale zwembadpagina's.

Naar overzicht