Participatieavond ‘Kansen voor zonne- en windenergie’

In gemeente De Bilt werken we aan de energie van toekomst: duurzaam opgewekte, schone energie. Wij horen graag wat u daarbij belangrijk vindt. Op maandag 25 januari organiseren wij een participatieavond over kansen voor energieopwekking met zonnevelden en windmolens in onze gemeente.  

Tijdens de bijeenkomst bespreken we de resultaten van onderzoeken en eerdere bijeenkomsten waar bewoners en organisaties hun ideeën, meningen en wensen deelden. In welke gebieden kunnen kansen liggen voor zonnevelden en windmolens? En wat vindt u daarvan? 

Gaat uw voorkeur uit naar zonnevelden, windmolens of een combinatie van beiden? En als we zonne- en windenergie gaan opwekken, wilt u dat liever in één gebied of juist verspreid over de gemeente? Waar moeten we aandacht voor hebben als we vervolgonderzoek doen? Deze en andere vragen komen aan de orde tijdens de participatieavond. 

Aanmelden voor de participatieavond

De participatieavond vindt plaats op 25 januari tussen 19.30 uur en 21.30 uur. In verband met Corona-maatregelen is dit een online bijeenkomst. U kunt zich hiervoor aanmelden via duurzaamheid@debilt.nl. Na aanmelding ontvangt u van ons een link van het programma Zoom om deel te kunnen nemen. 

Voor inwoners van Lage Vuursche is er een aparte bijeenkomst gepland over windenergie op 26 januari tussen 19.30 uur en 21.30 uur. Ook de aanmelding voor deze bijeenkomst loopt via duurzaamheid@debilt.nl

Online reageren: digitale kansenkaart 

Het is ook mogelijk om (anoniem) te reageren op de digitale Kansenkaart Zonne-energie en de eerste verkenning naar windenergie. De digitale Kansenkaart staat van 30 januari tot en met 7 februari op de projectpagina Zon-en windenergie.  

Meer informatie

Achtergrondinformatie over het opwekken van zon- en windenergie in de gemeente vindt u op de projectpagina Zon- en windenergie

Naar overzicht