Praat mee over het zonneveldenbeleid

Meld u aan om mee te praten over zonnevelden.

De gemeente nodigt u uit om mee te denken over nieuw beleid voor zonnevelden in ons buitengebied. De Bilt wil in 2050 net zoveel duurzame energie opwekken als we samen verbruiken. Energieneutraal heet dat. We verkennen de (on)mogelijkheden van ons buitengebied en wat u daarbij belangrijk vindt.

Zonneveld

Zonnevelden zijn zonnepanelen, geplaatst in rijen op stellages. Deze leveren groene stroom aan het landelijke net. Vaak liggen ze op een weiland of een ander terrein dat niet is bebouwd. De gemeente kijkt ook naar windenergie, energiebesparing en zonnepanelen op daken. Daarmee gaan we het echter niet redden om energieneutraal te worden.

Beleid

Aanvragen om een zonneveld aan te leggen, zijn lastig te beoordelen omdat er geen voorkeursgebieden zijn vastgelegd. Ook is niet bekend hoe groot een zonneveld mag zijn en hoe de omgeving moet worden betrokken door de initiatiefnemer. Er zijn enkele initiatieven voor zonnevelden in onze gemeente. Ons huidige beleid voor zonnevelden dateert uit 2017 en vindt u op de pagina Duurzaamheid.

Wat gaan we doen?

Waar kan het wel en waar kan het echt niet? Welke waarden van ons buitengebied vinden we belangrijk? Hoe kunnen we een zonneveld het beste inpassen in de omgeving? Hoe zou u betrokken willen worden als er een concrete aanvraag om een zonneveld aan te leggen binnen komt? Welke zorgen heeft u en welke kansen ziet u? Allemaal vragen waar we graag met u over in gesprek willen. Dus doe en denk mee en meld u aan.

Wanneer?

De eerder geplande avonden zijn geannuleerd. Als de maatregelen die worden genomen in de aanpak van het coronavirus niet meer van kracht zijn, dan publiceren we nieuwe momenten waarop u kan meepraten over het zonneveldenbeleid.

Aanmelden en informatie

Wilt u meedoen aan een van deze gesprekken dan kunt u zich alvast per e-mail aanmelden op duurzaamheid@debilt.nl. Zodra de bijeenkomsten gepland worden ontvangt u een bericht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Laura Graus via 030 - 228 94 11. Graag tot dan!

Naar overzicht