Regelingen voor ondernemers die hun vastgoed willen verduurzamen

Zonnepanelen op een dak

Biltse ondernemers die hun vastgoed willen verduurzamen, kunnen sinds begin oktober terecht bij Energieke Regio voor onafhankelijk advies en ondersteuning bij subsidieaanvragen.

Provincie Utrecht biedt 150 bedrijven in de provincie bovendien - gratis en vrijblijvend - een eerste verkenning aan van de mogelijkheden voor zonnepanelen op uw dak.

Op 24 november start de inschrijving voor de SDE-subsidie van het ministerie van EZ en K. Energieke Regio kan uw onderneming of organisatie hierbij begeleiden.

Met de service MijnZonadvies onderzoekt Energieke Regio of zonnepanelen op uw dak aantrekkelijk zijn én of u voor de plaatsing subsidie kunt aanvragen.

Gratis verkenning

Provincie Utrecht biedt, voor 150 bedrijven, gratis en vrijblijvend een eerste verkenning aan van de mogelijkheden voor zonnepanelen op uw dak. Na aanmelding krijgt u van Energieke Regio een uitgebreide factsheet met op maat gemaakte uitleg over (on)mogelijkheden en financieringsopties. Een medewerker bespreekt deze factsheet en uw vragen graag met u, telefonisch of via videobellen.

Inschrijven subsidie op 24 november van start

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft € 5 miljard SDE-subsidie beschikbaar. De landelijke inschrijvingsronde voor deze subsidie voor het najaar van 2020 start op 24 november. Bij deze subsidie geldt ‘op = op’, dus is het zaak om er snel bij te zijn! Energieke Regio kan uw onderneming of organisatie begeleiden met een onafhankelijk advies en hulp bij de aanvraag van deze subsidie.

Komt u in aanmerking?

Wilt u weten of uw onderneming of organisatie in aanmerking komt voor de SDE subsidie? Bekijk dan de website www.energiewerkplaatsutrecht.nl/bedrijfsdaken. Aanmeldingen t/m 10 november kunnen dit jaar nog mee voor de SDE ++ aanvraag. Als u langer wilt nadenken, is het later ook mogelijk om advies te vragen en wellicht volgend jaar voor een SDE subsidie in aanmerking te komen.

Kijk voor meer informatie en andere ondersteuning bij de verduurzaming van uw bedrijf op www.energiewerkplaatsutrecht.nl/bedrijfsdaken.

Naar overzicht