Roelof van Netten nieuwe gemeentesecretaris De Bilt

Roelof van Netten (54) wordt per 1 mei 2020 de nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente De Bilt. Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 25 februari tot zijn aanstelling besloten. Momenteel is Van Netten gemeentesecretaris bij de gemeente Papendrecht.

Loopbaan

Van Netten is sinds november 2015 de eerste adviseur van het college en hoofd van de ambtelijke organisatie in het Zuid-Hollandse Papendrecht. Daarvoor was hij onder andere lange tijd werkzaam als secretaris bij Holland Rijnland, een samenwerkingsorgaan van gemeenten in het hart van de Randstad. Eerder bekleedde hij diverse functies, zoals voorzitter, bestuurslid en raadslid. De regio Utrecht is hem ook niet onbekend; al vroeg in zijn carrière werkte hij als assistent secretaris voor Bestuur Regio Utrecht.

Gemeente De Bilt is voor Van Netten de ideale nieuwe uitdaging. “De Bilt zet enerzijds sterk in op lokaal en gebiedsgericht werken en vervult anderzijds een belangrijke regionale rol. Ik kijk ernaar uit om die koers samen met de organisatie, college en raad te vervolgen en de regionale positie verder te versterken. Uiteraard in samenhang met de financiële uitdagingen waar de gemeente voor staat en met het belang van de Biltse inwoners en organisaties voor ogen.”

Welkom

Roelof van Netten vervult vanaf 1 mei zijn nieuwe functie in De Bilt. Hij volgt Erik Wietses op, die in oktober 2019 zijn taken als gemeentesecretaris/algemeen directeur neerlegde. In de tussentijd is directielid Esselien de Leeuw-Bosch waarnemend gemeentesecretaris.

“We zijn blij met de komst van Roelof van Netten”, aldus burgemeester Sjoerd Potters die de nieuwe gemeentesecretaris van harte welkom heet namens het college. “We verwachten in hem de innovatieve directeur en verbinder te hebben gevonden waarmee we samen verder kunnen bouwen aan de toekomst van onze mooie gemeente”.

Naar overzicht