Samen werken aan wonen. Doet u mee?

Nieuwbouwwijk in Bilthoven.
Nieuwbouwwijk aan de Melkweg in Bilthoven.

Kunt u op uw oude dag in onze gemeente blijven wonen? Als je later op jezelf gaat wonen of een gezinnetje wilt stichten, is er dan een huis voor je? Als er geen huizen bijkomen, zal dat erg moeilijk worden.

Daarom is het nodig om nieuwe woningbouwlocaties te vinden. We gaan hierover graag met u in gesprek tijdens gebiedsbijeenkomsten. Onze aanpak heet ‘Samen werken aan wonen’. Doet u mee?

Adviesmakers gezocht

De grote vraag is: waar ziet u mogelijkheden? En wat betekent dat voor u en voor uw omgeving? Vragen die we graag door ú willen laten beantwoorden. We nodigen u van harte uit om met elkaar te werken aan een goed onderbouwd advies aan de gemeenteraad. Een advies op basis van de wensen, kansen en (on)mogelijkheden in uw dorp of wijk. Een werkwijze en advies vóór en door inwoners.

Gebiedsbijeenkomsten

De komende tijd organiseert de gemeente digitale bijeenkomsten per dorp of wijk. In deze bijeenkomst krijgt u uitleg over de woningbouwopgave en wat we met elkaar gaan doen. Wij nodigen u vooral uit om uzelf te organiseren en aan de slag te gaan.

De gebiedsbijeenkomsten houden we op de volgende avonden vanaf 19.30 uur:

Scroll de tabel om meer te zien
Gebied Datum gebiedsbijeenkomst    
Bilthoven: Centrum en Overbosch maandag 23 november    
Bilthoven-Noord dinsdag 24 november    
Bilthoven: Brandenburg e.o. maandag 30 november    
Bilthoven: De Leijen dinsdag 1 december    
De Bilt woensdag 25 november    
Groenekan dinsdag 1 december    
Hollandsche Rading maandag 23 november    
Maartensdijk maandag 30 november    
Westbroek woensdag 25 november    

Aanmelden gebiedsbijeenkomst

U kunt zich tot aanmelden door een bericht te sturen naar samenwerkenaanwonen@debilt.nl.  Vermeld in de onderwerpregel van uw mail: aanmelding gebiedsbijeenkomst en in uw bericht in welk dorp of welke wijk u woont en uw volledige naam. In onze ontvangstbevestiging ontvangt u de link naar de gebiedsbijeenkomst. We gebruiken hiervoor het programma Zoom. Bij veel aanmeldingen organiseren we een extra gebiedsbijeenkomst op een andere datum.

Meer informatie en vragen

Wilt u meer weten over hoe we samen werken aan wonen? Lees verder op de webpagina Samen werken aan wonen . Hier kunt u zich ook abonneren op de Nieuwsbrief Samen werken aan wonen. Uw vragen beantwoorden wij graag. U kunt uw vraag per e-mail sturen aan samenwerkenaanwonen@debilt.nl of contact opnemen met de gemeente via 030- 228 94 11.

Naar overzicht