Spaanse wielerronde La Vuelta doet deze zomer De Bilt aan

Deze zomer is het eindelijk zo ver: de wielerwedstrijd La Vuelta komt naar Nederland en doet ook gemeente De Bilt aan! De start (‘gran salida’) van La Vuelta van 2020 was in Utrecht gepland, maar covid-19 stak spreekwoordelijk ‘een stok in de wielen’ en ging niet door. Gelukkig komt er nu – 2 jaar na dato - een herkansing.

Er zijn drie etappes van La Vuelta op Nederlandse bodem. Op zaterdag 20 augustus zal de wielerkaravaan bij de tweede etappe in Nederland starten in Den Bosch en langs/door onze kern De Bilt komen om daarna in Utrecht te finishen. 

Alle kernen in een La Vuelta-sfeer

Natuurlijk willen we dit evenement niet onopgemerkt letterlijk aan ons voorbij laten gaan en daarom moedigt gemeente De Bilt haar inwoners aan om onze gemeente van haar beste en Spaanse kant te laten zien: versier de straat met rood/gele bloemen, organiseer een heuse paella kookwedstrijd met de buurtvereniging of begin met flamenco dansen! Organiseer vanaf dit voorjaar tot en met de wedstrijd op 20 augustus een Spaanse of (fiets)activiteit en vraag een tegemoetkoming in de kosten aan om het evenement tot een succes te maken.

La Vuelta als inspiratiebron

Wethouder Madeleine Bakker-Smit, toenmalig wethouder, zei in mei dit jaar over de komst van de Vuelta naar De Bilt: “Als wethouder Sport ben ik verheugd dat La Vuelta ook onze mooie gemeente aandoet, al is het maar een klein stukje. Ik hoop dat het onze inwoners inspireert om ook wat leuks met elkaar te organiseren en zij de wielertocht La Vuelta aangrijpen om zelf weer eens op de fiets te klimmen. Onze prachtige omgeving nodigt immers uit tot lekker actief bezig zijn!”

Hoe doet u mee?

Mail een idee voor een activiteit naar contactpersoon Simon Ott. Hij zal contact opnemen om het idee of voorstel met elkaar te bespreken. Belangrijk is dat bij de activiteit de verbinding tussen inwoners centraal staat. Heeft u een vraag? Stel deze ook gerust via de mail. Voor sommige activiteiten geldt wel een meldings- of vergunningplicht. Wilt u weten of die plicht geldt voor een activiteit die u wilt organiseren? Mail dan naar ons vergunningenloket

Doet u ook mee om van La Vuelta een feest van te maken? Kijk voor meer informatie op Lavueltaholanda.com.