Subsidie voor isolatiemaatregelen

De gemeente De Bilt heeft van het Rijk ruim 500.000 euro subsidie gekregen om inwoners te helpen bij het verminderen van hun energieverbruik. Met de subsidie kunnen minimaal 6.411 huishoudens kleine energiebesparende maatregelen nemen. Zeker de helft van de huishoudens die in aanmerking komen zijn huurders. Bewoners besparen met kleine maatregelen al gauw flink op hun energiekosten.

De subsidieregeling waar het hier om gaat heet officieel de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW). De komende maanden werkt gemeente De Bilt de plannen voor het inzetten van de subsidie verder uit. Dat doen we samen met Beng!, de SSW en het energieloket Jouw Huis Slimmer. De subsidie kan ingezet worden voor cadeaubonnen, voor bijvoorbeeld tochtstrippen, radiatorfolie, ledlampen, een waterbesparende douchekop, maar ook voor praktische hulp.

Blijf op de hoogte

De komende maanden wordt ook gewerkt aan een plan om zo veel mogelijk mensen te attenderen op deze subsidiemogelijkheid. Wilt u op de hoogte blijven? Houd dan de nieuwsbrief of de gemeentelijke website in de gaten.

Op www.jouwhuisslimmer.nl leest u alvast wat u nog meer kunt doen om uw huis te verduurzamen.