Uitreiking Medaille van Verdienste in zilver

Burgemeester Potters heeft op maandag 25 oktober de Medaille van Verdienste in zilver uitgereikt aan de heer Van Boetzelaer. 

De heer Van Boetzelaer is beheerder van landgoed Eyckenstein, dit is een rijksbeschermde buitenplaats met gemeentelijke monumenten. Hij zet zich in voor natuurbehoud en cultureel erfgoed van het landgoed. Noemenswaardig is zijn inzet bij de parkaanleg, de biologische moestuin, de restauratie van de rijksmonumentale oranjerie, de kas en de koude bak. Ook heeft hij een biologische boer en een biologische tuinder aangetrokken voor het landgoed. Andere projecten die in het beheer van de heer Van Boetzelaer zijn gerealiseerd, zijn onder andere de restauraties en herstel van verschillende gebouwen op het landgoed en het heideherstelproject op het Boetzelaerveld.
Aanwakkeren interesse cultureel erfgoed bij de jeugd

De interesse voor cultureel erfgoed probeert hij op te wekken bij de jeugd door met scholen projecten aan te gaan, bijvoorbeeld het onderhoud van bloemperken met lagere scholen in De Bilt. Met de Aeres MAVO is een film over de geschiedenis van Eyckenstein gemaakt.

Aantrekken vrijwilligers

Hij trekt met enthousiasme vrijwilligers aan voor het landgoed en is voorzitter van de Stichting Vrienden van Eyckenstein.
Hart voor natuur, landschap en erfgoed

Sinds 2013 is hij bestuurslid van het Utrechts Particulier Grondbezit. Hij maakt zich hard voor de belangen van natuur, landschap, erfgoed en voor het particuliere bezit in het bijzonder. 

De heer Van Boetzelaer is lid van de gebiedscommissie Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.
Daarbij is hij voorzitter van de Vriendenraad stichting Kastelen, Buitenplaatsen en Landgoederen en bestuurslid van de stichting. Als verbinder treedt hij naar buiten en zoekt samenwerkingen met andere terrein beherende organisaties en andere maatschappelijke belangen.

Blijk van waardering

Door het toekennen van een Medaille van Verdienste in zilver blijkt waardering voor zijn bijdrage aan de natuur, cultuur en samenleving in gemeente De Bilt.

Medaille van Verdienste

De Medaille van Verdienste kan door het college burgemeester en wethouders worden toegekend aan ingezetenen die zich langdurig en belangeloos hebben ingezet voor de Biltse gemeenschap. 

Naar overzicht