Uitreiking Medaille van Verdienste aan Vincent Cornelissen

Zaterdag 27 augustus verraste loco-burgemeester Krischan Hagedoorn de heer Vincent Cornelissen met de uitreiking van een medaille van Verdienste.

Onmacht omzetten in actie

Na zijn diagnose ALS heeft de heer Cornelissen zijn onmacht omgezet in actie en heeft de ALS Lenteloop in het leven geroepen. De Lenteloop heeft twee doelstellingen: zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar de oorzaak en bestrijding van deze ziekte én een verbindend karakter; samen het leven vieren.

Zeer succesvol evenement

In het najaar van 2015 is de heer Cornelissen samen met enkele zeer betrokken en kundige vrienden gestart met de organisatie van een lokaal evenement. Dit evenement werd steeds groter qua deelnemers, bezoekers en donaties. Hiermee was de Lenteloop het op twee na grootste evenement in Nederland voor de Stichting ALS. De Lenteloop bleek ook een zeer grote maatschappelijke functie binnen de gemeente De Bilt te hebben. Met meer dan 4500 bezoekers tijdens de loop (2022), 1230 deelnemers en ruim 150 vrijwilligers was het een bijzonder geslaagd evenement in Bilthoven en omstreken.

Saamhorigheid en positieve uitstraling

Vanaf het allereerste begin heeft de heer Cornelissen zich op buitensporige wijze ingezet voor het slagen van dit evenement. Als initiator, voorzitter (en later vice-voorzitter), maar vooral als gezicht van de ALS lenteloop heeft hij duizenden mensen in beweging gekregen om een bijdrage te leveren aan de bestrijding van de ziekte ALS. Niet alleen het enorme geldbedrag maar vooral ook de saamhorigheid en positieve uitstraling van deze loop zijn bijzonder te noemen. Ondanks een helaas afnemende gezondheid, lukt het de heer Cornelissen boven alles om samen het leven te vieren en aandacht te generen voor de ziekte, de patiënten, mantelzorgers en familieleden. De manier waarop de heer Cornelissen zich inzet voor meer onderzoek met als uiteindelijk doel een oplossing voor ALS, getuigt van een buitengewone onbaatzuchtigheid en verdient groot respect.

Laatste ALS Lenteloop

Op 6 juni 2022 was de laatste ALS Lenteloop. Het lukt de heer Cornelissen niet meer een dergelijk evenement te organiseren. In de 7e edities van de Lenteloop heeft de organisatie in totaal (vanaf 2015) 1,5 miljoen euro opgehaald voor onderzoek naar ALS. Op 6 juni 2022 was de laatste ALS Lenteloop. Het lukt de heer Cornelissen niet meer een dergelijk evenement te organiseren. In de 7e edities van de Lenteloop heeft de organisatie in totaal (vanaf 2015) 1,5 miljoen euro opgehaald voor onderzoek naar ALS.