Update: uitslag Provinciale Statenverkiezing bekend

Het gemeentelijk stembureau heeft donderdagochtend om 9.00 uur nog niet de uitslagen van de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen vast kunnen stellen. Nog niet alle stembureaus zijn volledig geteld. Bij meerdere gemeenten is vertraging.

Burgemeester Sjoerd Potters: “We hebben gisteren landelijk maar ook in onze gemeente een hoge opkomst gezien voor deze verkiezingen. Dat is heel mooi. Het levert echter ook grote druk op voor onze vrijwilligers op de stembureaus. Vannacht is tot laat geteld. We moeten dit proces uiteraard met de grootste zorgvuldigheid doen, dus we hebben het tellen gisteravond geschorst. Vandaag gaan we verder.”

Update - maandag 20 maart om 17.43 uur

De uitslag van de verkiezing Provinciale Staten is bekend. De officiële documenten volgen nog.

Update - donderdag 16 maart om 14.16 uur

Op het gemeentehuis van De Bilt wordt hard gewerkt aan het tellen van stemmen. Door het gemeentelijk stembureau is vastgesteld dat een aantal stembureaus herteld moet worden. Het vaststellen van de definitieve uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen wordt vanavond verwacht.

Update - donderdag 16 maart om 11.53 uur

Voorlopige uitslagen van de Provinciale Statenverkiezingen vindt u op de site van de NOS. Daar staan inmiddels ook de voorlopige uitslagen van gemeente De Bilt! Later vandaag komt het gemeentelijk stembureau bijeen om de uitslag vast te stellen.