Uittreksel basisregistratie personen via MijnOverheid

We zetten de volgende stap in de digitale dienstverlening. Vanaf nu is het mogelijk om een aangevraagd uittreksel basisregistratie personen (BRP) digitaal te ontvangen in MijnOverheid.

Via de website is het mogelijk om veel producten digitaal aan te vragen. Zo ook een uittreksel voor de basisregistratie personen (BRP), ook wel uittreksel bevolkingsregister genoemd. Een uittreksel BRP is een officiële verklaring dat u in gemeente De Bilt woont. Daarop staan uw naam, adres, geboorteplaats en geboortedatum. U kunt een uittreksel BRP nodig hebben als u zich wilt inschrijven voor een woning of opleiding, of als u uw auto wilt overschrijven. 

Wanneer u een uittreksel BRP aanvraagt, kunt u vanaf nu aangeven of u deze per post of digitaal via MijnOverheid wilt ontvangen. Het voordeel via MijnOverheid is dat u het uittreksel digitaal ontvangt. 

MijnOverheid

MijnOverheid biedt toegang tot uw berichten, uw persoonlijke gegevens en uw lopende zaken. Overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar.  
In uw persoonlijke Berichtenbox van MijnOverheid ontvangt u berichten van de overheid zoals over uw toeslagen, uw kinderbijslag of het verlopen van uw rijbewijs of APK. Als er nieuwe berichten voor u zijn, ontvangt u automatisch een e-mail. 

Gemeente De Bilt gaat nu ook gebruik maken van de berichtenbox van MijnOverheid. Te beginnen met het uittreksel BRP. Wanneer u post over het uittrekstel BRP van gemeente De Bilt wilt ontvangen moet u dit aangeven op de website www.mijnoverheid.nl bij ‘Instellingen’. 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over MijnOverheid op www.mijnoverheid.nl.

Het uittreksel kunt u aanvragen op de pagina Uittreksel basisregistratie personen (BRP)