Uitvoering maatregelen coronavirus

Vanaf nu zijn raads- en commissievergaderingen niet toegankelijk voor bezoekers. Hiermee volgt de gemeente De Bilt de nationale maatregelen om risico’s op mogelijke verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen. Vergaderingen zijn uiteraard wel via de gebruikelijke wijzen online te volgen.

Burgemeester Potters: “Het hoogstnoodzakelijke wat door moet gaan, gaat ook door. Dat geldt ook voor de raad. Primaire zaken als raads- en commissievergaderingen gaan door, maar wel zonder publiek, vanavond al.”

De maatregel ‘werk thuis als het kan’ geldt ook voor de gemeenteambtenaren. Dat betekent dat veel doorgang kan vinden, ook in de dienstverlening. Hier is de organisatie op voorbereid. Het kan uiteraard blijken dat de maatregelen de dienstverlening kunnen bemoeilijken. Hier zullen wij waar mogelijk bijtijds over informeren, onder andere via dit informatiekanaal.

De maatregelen betekenen voor enkele evenementen dat ze geannuleerd worden. Deze vrijdag is dat al de opening van NLdoet, bij uitstek een sociaal evenement. Over andere evenementen binnen of in samenwerking met de gemeente berichten wij snel.

Voor uzelf en anderen: de gemeente raadt aan de maatregelen en adviezen te volgen, zoals deze donderdagmiddag door premier Rutte, minister Bruins en RIVM werden aangekondigd. Meer informatie vindt u o.a. op de volgende websites:

Het landelijke telefoonnummer voor informatie over het coronavirus is: 0800-1351 (tussen 8.00 en 20.00 uur).

Lees ook:

Naar overzicht