Viering vriendschapsband tussen De Bilt en Coesfeld

Op vrijdag 3 juni 2022 komt een delegatie van zusterstad Coesfeld (D) naar De Bilt om de gezamenlijke vriendschapsband te vieren. De vertegenwoordigers van beide gemeenten – waaronder burgemeester Potters -  openen dan een speciaal aangelegde vriendschapstuin bij het gemeentehuis en onthullen een gedenkteken.

Doel van de versterking

Het versterken van de banden tussen mensen en organisaties in De Bilt en Coesfeld (spreek uit 'Koosfelt') is het belangrijkste doel van de Stichting Jumelage De Bilt - Coesfeld. Op 23 april 1977 sloot de gemeente De Bilt een overeenkomst - een jumelage - met de Duitse gemeente Coesfeld. Daarmee gaf de gemeente De Bilt gehoor aan de wens naar meer dialoog en samenwerking in Europa. 

Opening 

Ruim twee jaar heeft de uitwisseling tussen De Bilt en Coesfeld stil gelegen vanwege corona. Op vrijdag 3 juni 2022 laten beide gemeenten zien dat de vriendschapsband nog steeds springlevend is. De burgemeester van De Bilt opent de vriendschapstuin bij het gemeentehuis die is aangelegd op initiatief van de Stichting Jumelage De Bilt – Coesfeld. Ontwerp en aanleg zijn van de hand van de vereniging Groei en Bloei, afdeling De Bilt / Bilthoven.

Onthulling

Tegelijk wordt een gedenkteken ter ere van de vriendschapsband tussen beide gemeenten onthuld. Het kunstwerk is geschonken door de heer Heinz Öhmann, oud- burgemeester van Coesfeld. Eenzelfde monument staat in Coesfeld en binnenkort in Plerguer (Frankrijk), als symbool voor de Europese verbondenheid die in deze tijd meer dan ooit actueel is.

De bijeenkomst start vrijdag 3 juni om 11 uur in het gemeentehuis van De Bilt.