Waardebon voor energiebesparing huurwoning

Samen met Winst uit je Woning organiseert gemeente De Bilt een waardebonactie voor energiebesparende producten. Daarmee wil de gemeente verduurzaming en energiebesparing makkelijker maken voor huurders. 

Bewoners van huurwoningen kunnen in gemeente De Bilt een waardebon van 70 euro krijgen. Deze is in te wisselen voor producten die energie besparen en dus geld opleveren. Via de site van Winst uit je Woning kun je onder meer LED-lampen, radiatorfolie en waterbesparende douchekoppen kopen. Zo bespaar je water en energie. 

Huurders via SSW in de gemeente De Bilt hebben een brief ontvangen over deze actie. Particuliere huurders kunnen contact opnemen met Winst uit je Woning om deel te nemen. 

Budget

Het budget voor de waardebonnen wordt uitgekeerd door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) vanuit de landelijke Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW), die gericht is op particuliere woningeigenaren en woninghuurders. De gemeente kan met dit budget bewoners ondersteunen bij het reduceren van hun energiegebruik. De actie loopt tot 31 juli 2022 of tot het budget op is. 

Over deze actie 

Met deze actie wil gemeente De Bilt haar bewoners helpen hun energierekening te verlagen en hun wooncomfort te verhogen. Daarnaast heeft de gemeente de ambitie om zoveel mogelijk bewoners op een laagdrempelige manier te laten bijdragen aan een meer duurzame toekomst. 
Door het aanschaffen van energiebesparende producten vermindert iedereen samen het energie- en aardgasverbruik. 

Naar de website Winst uit je woning.