Waterstoring Planetenbaan Bilthoven

Afgelopen weekend was er een waterstoring op de Planetenbaan in Bilthoven. Oorzaak was een lekkage in een waterafsluiter. Er sijpelde water op het wegdek.

Binnen een half uur na de eerste melding, heeft Vitens een gat gegraven, de druk van de waterleiding gehaald en direct gerepareerd. Helaas heeft het de hele nacht geduurd voordat bewoners weer water hadden. De hoofdkraan in de Kometenflat moest door de beheerder van de flat bediend worden en Vitens kon de beheerder niet snel bereiken.

Er zijn het afgelopen half jaar vaker waterstoringen in dit gebied geweest. Deze incidenten hadden een andere oorzaak dan de waterstoring van afgelopen weekend. Dit betrof gesprongen waterleidingen. Een gesprongen waterleiding wordt meestal veroorzaakt door wortelgroei of ouderdom van de leidingen.

De gemeente De Bilt heeft Vitens aangesproken op het waarborgen van de drinkwatervoorziening in onze gemeente. Vorige week is de gemeente gestart met gesprekken over de aanpak van kwetsbare leidingen met alle nutsbedrijven zoals Stedin en Vitens.

Inwoners kunnen op Waterstoring.nl een melding doen als problemen zijn met de waterleiding.

Naar overzicht