Wederom aangepaste Nationale Herdenking op Jagtlust

Op dinsdag 4 mei herdenken we ook op dit jaar op een aangepaste en besloten manier diegenen, die voor onze vrijheid zwaar hun leven gegeven hebben.

Om 19.59 uur zal vanaf Jagtlust het Taptoe-signaal klinken. Na twee minuten stilte zullen burgemeester Potters en zijn echtgenoot een krans leggen bij het oorlogsmonument voor het gemeentehuis, gevolgd door de nazaten van de heer Goedhart namens het voormalig verzet. Ook kinderburgemeester Carmen vergezeld door vriendin Madeleine zal een krans leggen.

De korte plechtigheid, inclusief de vooraf opgenomen toespraak door de burgemeester, gedicht van kinderburgemeester Carmen en verhaal van Madeleine, wordt later die avond uitgezonden door de lokale omroep Regio TV De Bilt en zal terug te vinden zijn op de website.

De plechtigheid is in verband met de coronacrisis ook dit jaar nadrukkelijk niet toegankelijk voor publiek. Bloemen kunnen op 4 mei tot 19.00 uur en na 20.30 uur bij het monument neergelegd worden. Het Nationale Comité 4 en 5 mei maakt het mogelijk om virtueel een bloem te leggen.

Wij vragen u dus om ook op 4 mei thuis te blijven. U kunt op televisie of online kijken naar de Nationale Herdenking en meedoen. Dit jaar mag u deze dag de Nederlandse vlag gedurende de gehele dag halfstok hangen.

Naar overzicht