Week van de Duurzaamheid

Van 9 tot 18 oktober 2020 vindt de 'Week van de Duurzaamheid' plaats. U kunt dan deelnemen aan allerlei leerzame, leuk en vooral duurzame activiteiten. Doet u mee?

Op duurzaamdebilt.nl staat een overzicht van alle activiteiten in de gemeente.
Samen duurzaam shoppen op de Streekmarkt. Sportief opruimen met Plog it up De Bilt. Inspiratiesessies voor duurzame klussers. Een bezoekje aan het Repair Café. Duurzame speurtochten en nog veel meer. Alle - coronaproof - duurzame activiteiten in de Week van de Duurzaamheid vindt u op www.duurzaamdebilt.nl.

Simpel starten met verduurzaming

Gemeente De Bilt helpt u graag op weg met verduurzamen. Een duurzamer huis, schoner rijden of minder afval veroorzaken? Speciaal voor de Week van de Duurzaamheid hebben we een aantal praktische tips op een rijtje gezet. Zo kunt u vandaag nog starten. Lees meer over Simpel starten met verduurzaming.
We organiseren bovendien verschillende activiteiten voor bewoners van De Bilt tijdens de Week van de Duurzaamheid.

Webinars

Wie thuis wil starten met verduurzamen krijgt praktische informatie tijdens twee gratis webinars. Op 12 oktober organiseren we samen met Omgevingsdienst Regio Utrecht we de webinar Asbestvrij Schuurdak en op 13 oktober verzorgt Operatie Steenbreek een webinar Klimaatadaptieve tuin.  Lees meer op de pagina Duurzaamheid.

Banden op spanning

Met een goede bandenspanning bespaart u al gauw 80 euro en 70 kg CO2 per jaar. Inwoners van de gemeente kunnen op 16 oktober, tussen 10.00 uur en 17.30 uur gratis hun autobanden op spanning laten brengen. Er staan medewerkers van Band op Spanning klaar om u hierbij te helpen, op de parkeerplaats bij het winkelcentrum in Maartensdijk, aan het Maertensplein. 

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van duurzame activiteiten van de gemeente? Meld u dan aan voor onze Nieuwsbrief Duurzaamheid. Meer informatie over duurzaamheid vindt u op de pagina Duurzaamheid.

Naar overzicht