Wethouder Anne Brommersma opent Elektrisch Proefrit Evenement

Het college van gemeente De Bilt heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan. Het is hard nodig om onze uitstoot terug te dringen om de wereld leefbaar te houden voor de volgende generaties.

‘Gelukkig gebeurt er al veel om dit te bereiken door de overheden, bedrijven en inwoners, we moeten het echt samen doen. In onze gemeente zijn er hele mooie initiatieven waarvan er veel samen komen tijdens de Week van de Duurzaamheid. Ontzettend goed om te zien hoe allerlei verschillende Biltse bedrijven en inwoners bijdragen aan een duurzame leefomgeving.’ Aldus Anne Brommersma, Wethouder in De Bilt met onder andere duurzaamheid in haar portefeuille.

Anne vervolgt: ‘Vandaag had ik de eer om de eerste proefrit in een elektrisch voertuig te maken tijdens het Elektrische Proefrit Evenement. Door duurzaam te van A naar B te reizen kunnen we een hoop CO2 uitstoot besparen en luchtvervuiling terugdringen.’

Voor de korte afstanden is lopend of met de fiets natuurlijk de meest duurzame en gezonde keuze. Een elektrische fiets biedt uitkomst voor iets langere afstanden 10, 20, 30 of zelfs 40 kilometer. Er zijn allerlei verschillende soorten; van vouwfiets tot bakfiets en speed-pedelec. Voor de nog langere afstanden kies je het best voor het OV of maak gebruik van deelauto’s. Wil je toch een nieuwe auto aanschaffen, overweeg dan een elektrische en laad hem op met groene stroom.

Gemeente De Bilt organiseert tijdens de Week van de Duurzaamheid meerdere activiteiten. 

Wilt u weten wat er deze week nog meer gebeurt? Kijk dan op  www.duurzaamdebilt.nl  

 

Naar overzicht