Wijkschouw Kometenlaan Bilthoven

Afgelopen maandagmiddag 8 april 2019 vond een wijkschouw plaats voor bewoners rond de Kometenlaan in Bilthoven. Het werd een zonovergoten wandeling met als doel: samen door de buurt lopen en bespreken wat bewoners vinden van hun wijk en hoe we met elkaar de wijk schoon, heel en veilig kunnen maken en houden.

Woonstichting SSW en de gemeente De Bilt hebben diverse bewoners uit de wijk uitgenodigd voor de wijkschouw. Fantastisch dat zij ook andere bewoners enthousiast kregen om deel te nemen. Omdat samen meer bereikt kan worden, waren ook de wijkagent, BOA’S, het serviceteam en de beheerder openbare ruimte van de partij.

De route startte op dé ontmoetingsplek voor de wijk: De Buurtkamer aan de Kometenlaan. Vanuit daar wandelde de groep achter de hoogbouw door tot aan de Tweelingen. Via de Enckelaan, Planetenbaan en Donatilaan bezochten ze de laagbouw om vervolgens via de ‘Evenaar’ flat weer terug te komen bij De Buurtkamer in de ‘Zuidpool’ flat.

Terug in De Buurtkamer hebben de bewoners hun ideeën, opmerkingen en wensen opgeplakt voor de thema’s Schoon, Heel en Veilig. Hiermee gaan SSW en de gemeente aan de slag. Wat direct opgepakt kan worden, pakken we zo snel mogelijk op. Ook willen we bewoners enthousiasmeren om zelf ook de handen uit de mouwen te steken. SSW en de gemeente ondersteunen buurtbewoners wanneer zij initiatieven hebben en helpen mee om ze aan te wakkeren en uit te voeren.

 

Naar overzicht