Winnaars horecaspecial bekend

Eén van de sectoren die het zwaar hebben gehad in de coronacrisis zijn de horecaondernemers. Vanuit het Crisis- en herstelplan corona is een actie opgezet om deze ondernemers te ondersteunen door het uitbrengen van een horecaspecial in de lokale huis-aan-huisbladen. Inwoners konden door het afmaken van een slagzin een horecabon ter waarde van €50 winnen in één van de deelnemende horecazaken. Er zijn bijna 100 slagzinnen ingestuurd. Wethouder Madeleine Bakker heeft samen met haar team van Economische zaken de leukste 17 slagzinnen uitgekozen en de winnaars verblijd met een cadeaubon ter waarde van €50. 
De beste inzendingen werden uitgenodigd om een bos bloemen in ontvangst te nemen. 

Winnende slagzinnen

De volgende slagzin moest afgemaakt worden: Ik ben blij met de Biltse horeca omdat….
De drie beste slagzinnen waren:
“Ik ben blij met de Biltse horeca omdat er zoveel keus is in elke kern en elke wijk, van Oostbroek tot Maartensdijk” (Lianne van Leeuwen) 
“Ik ben blij met de Biltsche horeca omdat we daar heerlijk ontspannen kunnen genieten van een hapje en een drankje, een biertje met een kaasplankje. Geen masker meer voor ons gezicht, heerlijk op het terras met de zon erop gericht. Vriendelijk personeel die je lachend begroet, Biltsche horeca doet een mens goed.” (Astrid Verkerk)
“Ik ben blij met de Biltse horeca, omdat ik elke keer denk: wat maak je menu?” (mevrouw M. Tigchelaar)

De overige 14 inzendingen met winnende slagzinnen krijgen de horecabonnen thuisgestuurd. Dit zijn:

Ik ben blij met de Biltse horeca want zij is: gastvrij, gastronomisch, gezellig, gul en goed." (Irene Meertens)

Ik ben blij met de Biltse horeca omdat…."het de tafel der liefde dekt." (Ruby Jacobse)

"Ik ben blij met de Biltse horeca omdat….het binnen zitten zijn we meer dan zat."
"Er gaat niet boven heerlijk fris tapbier. Gezellig met vrienden of collega’s op het terras hier."(Sanne Hof-van den Berg)

"Ik ben blij met de Biltse horeca omdat we met zoveel keus uit top horecazaken niet ver weg hoeven voor een gezellig hapje en drankje." (Cecilia Janssen)

"Ik ben blij met de Biltse horeca omdat ik tijdens de lockdowns altijd bij ze terecht kon voor een heerlijke koffie-to-go tijdens de wandelingen met m’n pasgeboren dochter." (Nanette Vincken)

"Ik ben blij met de Biltse horeca omdat zij mensen verbinden met altijd een vriendelijk woord, een lach en natuurlijk een lekkere borrel met hap!" (Arja Prikken)

"Ik ben blij met de Biltse horeca omdat na een lach en een traan we er NU voor willen gaan!" (T. Brouwer)

"Ik ben blij met de Biltse horeca omdat we er in korte tijd heen kunnen wandelen en er met een gelukzalig gevoel wat langer over doen om thuis te geraken." (Hans van Beek)

"Ik ben blij met de Biltse horeca, omdat ze de wereldse keukens in onze achtertuin brengen. Van loempia tot sangria en van tempura tot pizza, lang leve de Biltse horeca!" (Lies Velthuizen)

"Ik ben blij met de Biltse horeca omdat ik graag dichtbij uit eten ga." (Wim Rijksen)

"Ik ben blij met de Biltse horeca...Het is dichtbij huis, dus Co2 neutraal. Goed voor Flora en Fauna. Duurzaam genieten, echt ideaal!" (Anna Wonder)

"Ik ben blij met de Biltse horeca omdat er zoveel variatie is dat ik echt niet verder weg ga." (Minke Frederikze)

"Ik ben blij met de Biltse horeca omdat het weer mag: een zonovergoten terras, een onvergetelijke dag!" (Henk Zandvliet)

"Ik ben blij met de Biltse horeca omdat ik lekker voor lokaal ga!" (Cora de Vos)

Horecaspecial goed ontvangen

De horecaspecial is door de ondernemers goed ontvangen. De horecaondernemers hebben in de special aangegeven wat hun horecazaak zo bijzonder maakt en zijn op de foto gezet. Het heeft de inwoners een inkijkje in de verschillende horecazaken gegeven. De ondernemers hebben veel positieve reacties mogen ontvangen op de horecaspecial. Wethouder Madeleine Bakker-Smit: “Als gemeente vinden we het belangrijk dat we onze ondernemers waar mogelijk ondersteunen. Het zorgt voor werkgelegenheid maar ook voor gezelligheid in onze kernen. En het is heerlijk dat we zo dichtbij een lekker hapje en drankje kunnen doen!”

De horecaspecial is nog op te halen op het gemeentehuis of digitaal te lezen op www.debilt.nl/horeca.