Adres en algemene informatie

Zwembad Brandenburg
Leyenseweg 129
3721 BC Bilthoven
030 - 228 32 50

Het splinternieuwe zesbaans zwembad is met een beweegbare bodem en scheidingswand zo ingericht, dat meerdere groepen gebruikers het bad tegelijk kunnen gebruiken. Het bad meet 25 bij 15 meter en is daarmee net zo groot als het huidige grote bassin van het oude zwembad.

Zesbaans zwembad

Het zwembad heeft een deels beweegbare bodem over de lengte en een beweegbare scheidingswand. De wand maakt het mogelijk om op hetzelfde moment in twee delen verschillende temperaturen in te stellen. Door deze technische oplossing kunnen meer doelgroepen tegelijk van het bad gebruikmaken en is het bad efficiƫnter te benutten.

Duurzaam

Bij de bouw van het nieuwe bad zijn ook extra duurzaamheidsmaatregelen toegepast, zoals de techniek riothermie en het aanbrengen van zonnepanelen op het dak van het zwembad. Riothermie houdt kortgezegd in dat er bij de verwarming van het zwembadwater gebruik wordt gemaakt van de warmte van het afvoer(riool)water.

Locatie

Het nieuwe zwembad staat op de plaats van de voormalige beachvolleybalvelden, naast het oude zwembad dat gesloopt gaat worden. Op de locatie van het huidige zwembad wordt te zijner tijd woningbouw gerealiseerd.