Tijdelijke uitbreiding en/of overkapping terras

Tijdelijke uitbreiding terras

Onder voorwaarden wil de gemeente voor de periode tot 1 april 2021 toestemming geven voor een tijdelijke uitbreiding van een terras. Doordat de ruimte rond horecagelegenheden beperkt is zal het niet altijd mogelijk zijn het terras te kunnen uitbreiden.

Tijdelijke overkapping (winter)terrassen

Onder voorwaarden wil de gemeente voor de periode tot 1 april 2021 toestemming geven voor een tijdelijke overkapping of serre voor een winterterras. Onder voorwaarden zijn terrasverwarmers toegestaan. In het kader van duurzaamheid wordt opgeroepen om behoudend om te gaan met het aantal te plaatsen terrasverwarmers en ook te kijken naar het gebruik van alternatieven zoals dekens.

Aanvragen

U kunt een verzoek voor een terrasuitbreiding en/of het plaatsen van een overkapping voor een winterterras indienen door onderstaand formulier met bijlagen (zie formulier) te sturen naar vergunningenloket@debilt.nl.

Download het aanvraagformulier (docx, 24 KB) 

De gemeente streeft ernaar om na in het indienen van een complete aanvraag die voldoet aan de voorwaarden binnen 10 werkdagen toestemming te verlenen. Na het aanbrengen van het winterterras vindt een praktijkcontrole plaats.

Vragen

Heeft u vragen neem dan contact op met het vergunningenloket via vergunningenloket@debilt.nl of 030 - 228 94 11