Corona en uw woonsituatie

De coronacrisis kan impact hebben op uw woonsituatie. De Rijksoverheid en verschillende belangenorganisaties hebben hierover afspraken gemaakt. Hieronder vindt u meer informatie over deze afspraken.

Geen huisuitzetting sociale huurwoningen

Minister Van Veldhoven van Milieu en Wonen en verhuurdersorganisaties Aedes, IVBN, Kences en Vastgoed Belang spreken af dat er tijdens de coronacrisis geen gedwongen huisuitzettingen zullen plaatsvinden. De Woonbond en de LSVb ondersteunen dit. Uitzondering is wanneer er redenen zijn zoals criminele activiteiten of extreme overlast.

Lees verder op website van Aedes.

Verlenging tijdelijke huurcontracten

Er is een spoedwet gemaakt waardoor tijdelijke huurcontracten voor een tijdelijke periode verlengd kunnen worden gedurende de coronacrisis. De wet gold aanvankelijk voor huurcontracten die eindigden tussen 1 april 2020 en 30 juni 2020. De einddatum is inmiddels verlegd naar 31 augustus 2020. Huurcontracten kunnen daarmee verlengd worden tot uiterlijk 1 november 2020. Huurcontracten die met de spoedwet al waren verlengd tot september, kunnen nogmaals verlengd worden tot 1 november. Huurders kunnen de tijdelijke verlenging aanvragen bij hun verhuurder. 

Lees verder op de website van Aedes.

Huurwoningen SSW

Huurt u een woning van SSW en heeft u vragen over één van deze of een ander onderwerp dan kunt u ook contact opnemen met de woningcorporatie. Vanwege de coronamaatregelen heeft SSW haar dienstverlening aangepast.

Lees verder op de website van SSW.