Duurzame webinars

Speciaal voor wie thuis wil starten met verduurzamen, organiseert gemeente De Bilt samen met Omgevingsdienst Regio Utrecht en Operatie Steenbreek twee gratis webinars tijdens de Week van de Duurzaamheid. U bent van harte welkom.

Webinar Asbestvrij Schuurdak, maandag 12 oktober van 20.00 – 21.30 uur

Schuurdaken van voor 1994 kunnen kankerverwekkende asbest bevatten. Weer en wind zorgen ervoor dat asbestvezels vrijkomen uit deze daken, die minimaal 25 jaar oud zijn. Deze kankerverwekkende vezels komen in de lucht en grond terecht. Het vervangen van een oud schuurdak is dus een verstandig idee.

Tijdens de webinar krijgt u praktische informatie om zelf uw asbestdak te vervangen en we vertellen hoe de gemeente kan ondersteunen. Wilt u deelnemen? Stuur dan een e-mail naar informatieteamasbestdaken@odru.nl. U ontvangt per e-mail een link om deel te nemen.

Webinar Klimaatadaptieve Tuin, dinsdag 13 oktober van 20.00 uur – 21.30 uur

Door klimaatveranderingen krijgen we te maken met meer hoosbuien en aanhoudende droogte. Te veel bestrating in tuinen zorgt dan voor problemen. Start vandaag nog met de vergroening van uw tuin. Dat is goed voor mens en dier. Je vergroot zo het leefgebied van vogels en insecten. En een groene, klimaatadaptieve tuin draagt bij aan een betere luchtkwaliteit en minder omgevingsgeluid. Start vandaag nog met:

  • het opvangen van regenwater om de tuin te verzorgen in tijden van droogte
  • het verwijderen van tegels en aanplanten van groen
  • moestuinieren voor vergroening én voor voedsel uit eigen tuin
  • te kiezen voor gemakkelijk te onderhouden planten
  •  het aantrekkelijk maken van de tuin voor dieren
  •  het vergroenen van je dak(terras)

Operatie Steenbreek helpt Biltse inwoners die hun tuin willen vergroenen en zo bijdragen aan een klimaatbestendige, gezonde en groene leefomgeving.
Tijdens de webinar krijg je tips om vandaag nog te starten met het vergroenen van jouw tuin. Wilt u deelnemen? Stuur dan een e-mail naar duurzaamheid@debilt.nl, u ontvangt per e-mail de link om deel te nemen.