75 Jaar Vrijheid De Bilt

Herdenken doen we samen.

In 2019 en 2020 herdenkt en viert de gemeente De Bilt 75 Jaar Vrijheid in onze gemeente met enkele bijzondere activiteiten.

Daarmee eren we hen die hun leven voor onze vrijheid gegeven hebben, erkennen we met respect het leed dat velen geleden hebben, en vieren we dat we al zo lang in vrijheid leven. Wij doen dat vanuit het diepgevoelde besef, dat wereldwijd velen ook nu nog onder het juk van tirannie leven. Wij voelen ons verplicht om onze vrijheid samen te koesteren en door te geven aan nieuwe generaties.

Samen vrede in stand houden

De gemeente De Bilt geeft aan deze bijzondere lustrumviering lokaal vorm door met enkele bijzondere evenementen en vieringen aan te sluiten op het nationale programma; op een manier die nieuwe tradities stimuleert, passend bij de tijd en de nieuwe generatie.

Wij doen dat in samenwerking met onder andere Provincie Utrecht, Nationaal Comité 4 en 5 mei en lokaal georganiseerde comités en initiatieven. Met elkaar lichten we verhalen over oorlog en vrijheid uit en stimuleren we de dialoog over deze thema’s met de hoeders van de toekomstige vrede: de jeugd. Want elke dag worden wij ermee geconfronteerd, dat vrijheid een grote maar kwetsbare waarde in ons leven is; dat in stand houden vraagt inzet van iedereen.

Kijk voor meer informatie op www.4en5mei.nl/75-jaar-vrijheid

Contact

Annemiek Bovee

Telefoon:  030 - 228 95 69

E-mail: a.bovee@debilt.nl

Naar het overzicht